A Huawei már készül a Google nélküli időkre. Az okoshansgzórókat igen könnyű átverni, nyerjetek okosizzót és tudjátok meg miért hasznos egy otthoni biztonsági kamera.

Kezdjük a legfontosabbal:
A mostani adásban is nyerhettek egy igen egyszerű kérdésre válaszolva, részletek az adásban! Válaszolni pedig a Facebook oldalunkon tudsz!

És még itt:
Spotify / Apple Podcasts / Google Podcasts / Anchor FM

A Huawei szép csendben (na jó azért tartottak egy sajtótájékoztatót itthon) elkezdte a felkészülést a Google mentes időkre. Ennek egyik előszele, hogy komoly hangsúlyt fektetnek abba, hogy saját alkalmazásboltjuk az AppGallery minél több ismert és ismeretlen fejlesztőtől érkező alkalmazással bővüljön a közeljövőben. Ehhez azonban egy saját háttérrendszerre is szükségük lesz a Google szolgáltatásai helyett, ez lett a Huawei Mobile Services (HMS). Ez a háttér teszi lehetővé, hogy az Android oprendszeren - amit továbbra is használhat a cég, hiszen ez egy ingyenes operációs rendszer - zökkenő- és Google mentesen is futhatnak az alkalmazások, amiknek immár nincs kapcsolatuk a Google szolgáltatásaival.
Emellett bemutatkozott a Watch GT 2 okosóra két verzióban, a Huawei Nova 5T, egy izmosabb középkategóriás okostelefon és az Apple AirPods 2 babérjaira törő Huawei FreeBuds 3 zajszűrős true wireless headsetet.

Az okoshangszórók szerelmeseinek (sokszázmillióan vannak ők, ha te magad nem is tartozol közéjük), van egy igen rossz hírünk. A Michigani Állami Egyetemen egy filléres lézerpointerrel és egy kis Arduino ketyerével ugyanis durván átverték szinte az összes gyártó okoshangszóróját, de jó néhány tablet és telefon is áldozatául esett a hack-nek. A megoldás lényege, hogy akár 130 méterről képesek voltak a lézerpointer segítségével olyan impulzusokat küldeni a mikrofonoknak, amivel az eszköz azt hitte, hogy a gazdája ad neki parancsokat. Mivel ezek az eszközök sok esetben akár az épületek vezérlésében is részt vesznek (pl. garázsajtók, vagy zárak), vagy épp online vásárlásokat intéznek velük (elmentett banki adatokkal), így komoly veszélyt jelent a dolog.

Megérkezett a Xiaomi hivatalosan Magyarországra. Bár hivatalos forgalmazó eddig is volt és a Lurdy-ban lévő üzlet is marad természetesen, maga a cég nem képviseltette magát itthon. Ez azért is nagyon jó hír, mert így sokkal gördülékenyebb lesz az ügyintézés, ráadásul már biztos, hogy megjelennek (ha nem is mindegyik modell) a Xiaomi telefonok a hazai operátorok kínálatában is, az eddigi szinte kizárólag kártyafüggetlen értékesítés mellett.

Ha már Xiaomi, akkor egy igen kellemes meglepetést okozó otthoni megfigyelő kamera érkezett tesztre hozzánk. Elsőre talán kicsit paranoiásnak tűnhet biztonsági kamerát venni otthonra, de például a kisállatos családokba kifejezetten hasznos lehet hogy a 360 fokban forgatható és több, mint 90 fokban dönthető kamerával követhetjük az otthoni apróságok rosszalkodását. Sőt! Ha valami olyat látunk, ami tényleg nem tetszik, akkor rájuk is tudunk szólni, hiszen a 1080p-s kép mellett kétirányú hang kommunikációra is lehetőségünk van. Mindezt pedig kifejezetten baráti áron kapjuk.

És ezt olvastad már?
Ufókat próbál meg azonosítani a Pentagon