Több tízezer iskolás otthontanulását tenné lehetővé az otthON Program.

Az otthON Program célja, hogy már 33 ezer forintból olyan otthontanuláshoz szükséges eszközt biztosítson annak a több tízezer iskolás korú gyereknek, akik megfelelő infrastruktúra hiányában nem tudnak részt venni az iskolai távoktatásban a karantén ideje alatt. Új gépek helyett használt eszközökre gyűjtenek, ami amellett, hogy az optimális ár miatt a lehető legtöbb gyerek távoktatását teszi lehetővé, a fenntartható gondolkodást is erősíti a diákokban.

Családok helyett oktatási intézményekhez juttatják el a számítógépeket, akik rendszeres igényfelmérés alapján térítésmentesen adják kölcsön az adományozott eszközöket a családoknak. A karantén-helyzet megszűnésével az eszközök az iskolák tulajdonában maradnak, és továbbra is ingyenesen kölcsönözhetőek lesznek a diákok számára a jövőben.

Kik ők?

Korábbi, hasonló projektből (Wifi-falu) széleskörű tapasztalatokkal rendelkező, releváns szakterületekről érkező lelkes civilek csapata ők, akik a United Way Magyarországgal, az egyik legrégebben működő hazai non-profit szervezettel együtt szeretnének megoldást találni a kialakult helyzetre.

Minden olyan tanköteles diáknak gyűjtenek, aki anyagi vagy infrastrukturális korlátok miatt nem tud részt venni a napi online oktatásban.

Távoktatási célra megfelelő használt, de felújított asztali számítógépekre és tanuláshoz megfelelő sávszélességű stabil internet kapcsolatot szeretnének adományozni iskolák és egyéb oktatási intézmények számára, melyek ezeket az eszközöket kölcsön tudják adni diákjaiknak a jelen helyzet idejére.

A megfelelő szakértelemmel felújított eszközökből már 33 ezer forintból olyan korszerű infrastruktúrát tudnának biztosítani egy iskolás számára, amivel napi szinten részt tud venni az online oktatásban.

Az adományozás menetéről a bekapcsoljukasulit.hu weboldalon olvashatunk többet. A pénzbeli adományokat az adjukössze.hu oldalán gyűjtik, a kampány az alábbi linken érhető el.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Eltört a csavar? Itt a megoldás, rögtön hét!

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés