Egyszerű trükkök ezek.

Természetesen időnként szükségessé válik a telefonunk cseréje, azonban vannak dolgok, amiket megtehetünk annak érdekében, hogy a készülékünk a lehető leghosszabb ideig működjön gyorsan és hatékonyan. Általánosságban elmondható, hogy a belassulás nem mindig az eszköz korának a következménye, ez gyakran más problémák tünetei lehetnek. Jó hír, hogy a – normálnál lassabban futó – iPhone-t egyszerű trükkökkel lehet megfiatalítani:

  • Zárjunk be minden olyan applikációt, amit nem használunk vagy ami átmenetileg nem reagál – a háttérben folyamatosan futó alkalmazások rengeteg adatot és memóriát fogyaszthatnak.
  • Alkalmanként indítsuk újra a készüléket, ezzel ugyanis kiürítjük a RAM-ot – körülbelül 30 másodpercet várjunk, mielőtt újra bekapcsolnánk a készüléket.
  • A beállításokban ürítsük ki az általunk használ böngésző adatait és sütijeit.
  • Kapcsoljuk ki az automatikus letöltést és frissítést.
  • Ellenőrizzük tárhelyünket, és – az Apple ajánlása szerint – mindig biztosítsunk legalább 1 GB szabad helyet.
  • Ellenőrizzük, hogy az energiatakarékos üzemmód (aka Alacsony töltöttségű mód) ki van-e kapcsolva – bár ez a funkció nagyszerűen kíméli a telefonunk akkumulátorát, ugyanakkor rendkívül lelassíthatja a telefon teljesítményét.
  • Ne tegyük ki szélsőséges hőmérsékletnek a készülékünket – a közvetlen napfény és a rendkívül hideg is komolyan befolyásolhatja az eszköz általános teljesítményét. Ha ez megtörtént, kapcsoljuk ki néhány perce a telefont.

(Forrás: Slashgear.com, fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Ezt a videót aligha szeretnéd látni, ha új Samsungod van, kivéve, ha az egy S23 Ultra

Kiderült, hogy a fenntarthatóság kompromisszumot jelent-e a tartósság terén, legalábbis a Samsung Galaxy S23-as sorozata esetében.

Figyelmeztetést adott ki az FBI, hogy hol ne töltsd a telefonodat

Tény, hogy a lehetőség kecsegtető, de veszélyes is.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában