Bár első ránézésre (sőt, másodikra is) a múlt héten bemutatott iPhone Xs inkább csak egy jól sikerült újrakiadása a tavalyi iPhone-nak, az biztos, hogy stapabíróság szempontjából ég és föld a különbség.

Legalábbis erre jutott a TechSmartt nevű Youtube-oldal egy nem túl tudományos igényű teszt után, amiben először zsebmagasságból, majd fülmagasságból, végül pedig körülbelül három méterről ejtették le az iPhone X-et, az iPhone Xs-t és az iPhone Xs Max-ot.

Bár az Apple nem részletezte, hogy milyen üveget használ az új telefonjaiban, azt többször is hangsúlyozták, hogy törhetetlenségben semelyik telefon nem veszi fel a versenyt az iPhone Xs-sel, és ebben úgy tűnik, nem túloztak: míg a tavalyi iPhone már fülmagasságból leejtve is repedt kijelzővel végezte, az iPhone Xs-nek három méter magasból leejtve sem lett semmi baja. Ez egy négyszázezres telefonnál azért eléggé jó hír.

Az is igaz viszont, hogy ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az iPhone Xs a legtörhetetlenebb telefon, hiszen az iPhone X ilyen szempontból nem számított kifejezetten kiemelkedőnek, ráadásul az androidos telefonokban éppen most kezdenek elterjedni a legújabb Gorilla Glass 6 üvegek. Azt is tegyük hozzá, hogy bár az iPhone Xs Max majdnem olyan jól bírta a leejtést, mint a kisebbik iPhone, de amikor végül berepedt az üvege, azonnal el is romlott a kijelző, ami nem sok jót ígér, hiszen a legtöbb telefont repedt kijelzővel is nyugodtan lehet tovább használni, amíg nem gyűjtesz össze egy kisebb vagyont a javíttatásukra.

Ez az őrülten menő iPhone-tok annyiba kerül, mint maga az iPhone

Az Alter Ego Titanium még egy nagyon jó okot ad arra, hogy úgy vedd elő az iPhone Xs-t a zsebedből, mintha hímes tojás lenne.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában