Azt hittük, az idei év még a hajlítható telefonokról fog szólni, a kijelző alá rejtett kamera pedig inkább a jövő év zenéje lesz, de rosszul gondoltuk.

Hogy mennyire rosszul, azt erősen jelzi, hogy két gyártó, az Oppo és a Xiaomi mindössze néhány órányi különbséggel mutatta be a saját megoldását.

OPPO on Twitter

For those seeking the perfect, notchless smartphone screen experience - prepare to be amazed. ? You are taking a very first look at our under-display selfie camera technology. RT! ? https://t.co/FrqB6RiJaY

Hogy miért jó a kijelző alá rakni a szelfikamerát, az elég nyilvánvaló: így se egy notch, se egy kameralyuk nem zavar be a kijelzőbe, és olyan, körülményesebb megoldásokra sincs szükség, mint a telefon tetejéből előugró kamera vagy a második kijelző a telefon hátlapján.

Xiaomi #5GIsHere on Twitter

Do you want a sneak peek at the future? Here you go...introducing you to Under-Display Camera technology! #Xiaomi #InnovationForEveryone https://t.co/d2HL6FHkh1

Persze attól, hogy két gyártó is bemutatott egy prototípust, még nem jelenti, hogy az ilyen telefonok már idén piacra kerülnek, ami nem is baj, hiszen a videók alapján képminőségben még van hova fejlődni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Eltört a csavar? Itt a megoldás, rögtön hét!

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés