Megérkezett az új MSI GF Sword/Katana, Pulse GL és GS Stealth sorozat.

Az MSI a „MSIology – A technológia és az esztétika találkozása” virtuális eseményén bemutatta a legújabb laptopjait, amelyek már elérhetők Magyaroszágon is. 2021-ben megváltozott a számítástechnikai piac, hiszen a pandémia, az otthoni munkavégzés, a globális chiphiány, illetve a PC-komponensek folyamatosan emelkedő árai jelentősen befolyásolták az iparág alakulását. Ezért a gamer laptopok a korábbiaknál jobb ár/érték arányt kínálnak. A legújabb, 11. generációs Intel Core i processzorokkal és NVIDIA Geforce RTX 3000 sorozatú GPU-kkal felszerelt gamer laptopjai az új hardveres felszereltségen kívül jelentős vizuális átalakításon mentek át, ráadásul most már három év garanciával kaphatók a magyar viszonteladók kínálatában.

Játékra tervezett teljesítmény – Íme az MSI GF Sword és Katana

A megújult GF sorozat kialakítását az MSI a Romance of the Three Kingdoms V borítójának tervezőjével, Nagano Cujosival közösen alkotta meg, a modellek legfőbb egyediségét pedig az harcosok kardjaira és katanáira emlékeztető külső borításuk jelenti, amelyet az ókori mitológiában létező sárkánypenge ihletett.

Teljesítmény

A sorozat modelljei egyaránt elérhetők 15,6 (Katana GF66 és Sword 15) és 17,3 (Katana GF76 és Sword 17) hüvelykes változatokban is 11. generációs Intel Core i5–11400H és i7–11800H, valamint Geforce RTX 3050/3050 Ti és 3060 laptop GPU-kkal felszerelve. Ezenkívül az extra teljesítmény garantálása érdekében a laptopok támogatják az NVIDIA Resizable Bar technológiáját is. A kiváló vizuális élményért pedig a modellek 60 Hz-es és 144 Hz-es képfrissítésű, IPS szintű 1080p felbontású kijelzőkkel is elérhetők, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudják kihozni a laptop hardvereiből. A két memóriafoglalatnak köszönhetően pedig a laptopok akár 64 GB DDR4 memória támogatására is képesek.

Felszereltség

Az MSI felújított GF sorozatának tagjai ezúttal az MSI Cooler Boost 5 megoldását használják, amelyek garantálják a hardveres komponensek megfelelő hűtését a legnagyobb terhelés alatt is.

A WiFi 6 szabványnak megfelelő hálózati kártyával rendelkező Sword és a Katana sorozat nagyobb stabilitást és sebességet, valamint alacsonyabb késleltetést nyújtanak az online játékok során.

A HD webkamerával, a PCIe Gen 3 M.2 SSD-k támogatásával és az átfogó I/O portokkal a laptopok mindenki számára kompromisszummentes használati élményt kínálnak.

Megvásárolható: Katana GF · Sword GF

Pulzáló energia – Megérkezett az MSI Pulse GL sorozat

A GL Pulse sorozat megjelenését a belga származású Maarten Verhoeven tervezte, aki az MSI Dragon Army karakterének megtervezésén kívül olyan alkotásokban is segédkezett, mint a Bosszúállók, a Hobbit, vagy a The Walking Dead. A harci páncélzatot idéző titánszürke borítás és az egyedi kontúrvonalazás minden sci-fi rajongó szívét megdobogtatja.

Teljesítmény

Az MSI Pulse GL66 (15,6 hüvelyk) és GL76 (17,3 hüvelyk) modellek egyaránt elérhetők 11. generációs Intel Core i5–11400H és i7–11800H processzorokkal, míg a grafikai teljesítményért az NVIDIA Geforce RTX 3050/3050 Ti és 3060 laptop modelljei felelhetnek. Az extra teljesítmény érdekében a GL sorozat is megkapta az NVIDIA Resizable Bar támogatást. Hasonlóan a GF sorozathoz, a Pulse GL modellek is két memóriafoglalattal rendelkeznek az akár 64 GB RAM támogatása érdekében. A képmegjelenésért ezúttal a 144 Hz-es IPS szintű 1080p kijelző mellett egyes modellek akár QHD felbontású, 165 Hz-es megoldással is kaphatók.

Felszereltség

A GL Pulse RGB világítású billentyűzettel rendelkezi, továbbá hasonlóan a gyártó legtöbb gamer laptopjához, a Cooler Boost 5 hűtési megoldást használja, így mind a processzor, mind pedig a videokártya dedikált hűtési rendszerrel rendelkezik.

A Pulse sorozat a WiFi 6 szabványnak megfelelő hálózati kártyát használja, hogy alacsonyabb késleltetést, nagyobb stabilitást és gyorsabb sebességet nyújtson az online játékok során.

A titánszürke laptopok mindemellett PCIe Gen 3 M.2 SSD támogatással, átfogó I/O portokkal, valamint HD webkamerával is rendelkeznek.

Megvásárolható: Pulse GL

Nagy teljesítmény vékony kivitelben – MSI GS Stealth

Az új modellek mellett a GS Stealth sorozat is átesett a kötelező hardveres frissítésen, így az MSI vékony és elegáns laptopja már elérhető a legújabb 11. generációs Intel Core i processzorokkal és az NVIDIA Geforce RTX 3000-es grafikus megoldásaival is.

Teljesítmény

A GS66 és GS76 Stealth sorozat 11UX modelljei a már bemutatott laptopokkal ellentétben akár Intel Core i9 processzorral is elérhető, videokártya tekintetében pedig RTX 3060/3070/ 3080 8GB és 3080 16 GB laptop GPU-val is megvásárolhatók, így valódi, kompromisszumok nélküli játélélményt kínálnak a kifejezetten vékony kialakítású borítás mellett. A GS Stealth sorozat az NVIDIA Resizable Bar mellett támogatják az MSI Discrete Graphics üzemmódját is, amellyel akár 37%-os teljesítménynövekedés is elérhető egyes játékok esetén. Az akár 64 GB DDR4 RAM és a PCIe Gen 4 SSD támogatáson kívül a modell különlegessége az akár 360 Hz-es sebeségű 1080p kijelzőben is rejlik, a laptop azonban 165 és 144 Hz-es QHD, valamint 60 Hz-es 4K IPS kijelzővel is kapható.

Felszereltség

A GS Stealth modelleket RGB világítású Steelseries billentyűzettel szerelték fel, továbbá 99,9 wattórás akkumulátorral rendelkeznek a hosszú üzemidő biztosítása érdekében.

Az MSI exkluzív Cooler Boost Trinity+ hűtése a világ legvékonyabb, mindössze 0,1 mm vastagságú ventilátorlapátokkal felszerelt megoldásokat használ, amelyek a hét hővezető csővel párosítva hatékonyan képesek lehűteni még a legerősebb kardveres komponenseket is.

A PCIe Gen négy SSD foglalattal és a Thunderbolt négy porttal is rendelkező laptopok támogatják a 2,5 GbE sebességű Ethernet csatlakozást és a WiFi 6E szabványt is, így minden korábbinál gyorsabb és megbízhatóbb hálózati kapcsolatot nyújtanak.

Megvásárolható: 2021 harmadik negyedévétől válik elérhetővé Magyarországon.

A cikk létrejöttét támogatta az MSI.

És ezt olvastad már?
Új alagutat fúrnak New Jersey és Manhattan közé