Kína erőből megoldotta a dolgot.

A kínai internetes cenzúrát nyomon követő szervezet, a GreatFire közölte, hogy vélhetően

Kína cenzúrázta a világ egyik legbiztonságosabb üzenetküldő alkalmazásának tartott Signalt, miután már egy napja nem elérhető a szolgáltatatás

– a Signal a bejelentést egyelőre nem kommentálta a dolgot.

Kínában az internet szigorú felügyelet alatt áll, a kormány fenntartja magának a jogot az általa kifogásolt tartalmak cenzúrázására és megszűrésére, beleértve a politikai bírálatokat és a pornográfnak minősített tartalmakat. Peking továbbá a politikai stabilitásra hivatkozva megköveteli a digitális óriáscégektől azt is, hogy saját cenzorokat alkalmazzanak, akik ennek megfelelően szűrik az oldalakat.

Azok a keresőoldalak és közösségi médiumok, amelyek nem tettek eleget az elvárásnak – köztük a Google, a Facebook és a Twitter – Kínában elvileg elérhetetlenek. Virtuális privát hálózat, VPN segítségével mindazonáltal  a blokkolt oldalakhoz továbbra is hozzá lehet férni.

Az ázsiai országban februárban betiltották a Clubhouse nevű, meghívásos alapon működő üzenetküldő szolgáltatást is, amely az utóbbi időben rendkívüli népszerűségre tett szert világszerte.

A Signal népszerűsége akkor ugrott meg, amikor januárban kiderült, hogy riválisa, a WhatsApp sok felhasználói adatot továbbít anyavállalata, a Facebook felé.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
És akkor a pilóták elaludtak utazómagasságon…