Manapság teljesen átalakult az életünk, sok esetben otthon tanulunk és dolgozunk, másoknál ugyanez hibrid módon működik. Az eszközeinket sokszor hordozzuk az otthon és a munkahely között, ezért sokféle igénynek kell megfelelniük. Kulcsfontosságúvá vált, hogy egyetlen, sokoldalú eszközt tudjunk használni a legkülönfélébb célokra. Ezzel nemcsak a notebookok terén vagyunk így, hanem a monitoroknál is, ha nemcsak munkára, hanem játékra is szeretnénk használni. Ezekre az igényekre adnak választ a Huawei notebookjai és monitorjai, miközben a telefonokkal együtt stabil ökoszisztémát alkotnak, így egy érintéssel mozgathatjuk a tartalmakat az eszközök között.

Egy helyről mindenkinek

Nézzük, milyen modellek is érhetőek el mostanában a boltokban! A MateBook D15 sorozat tagjai kiválóak a belépőszintre, hiszen elérhető ár mellett kifejezetten megbízható és sokrétű eszközöket kapunk. A 15,6 hüvelykes, full HD kijelzők matt felületkezelést kaptak, hogy munka közben ne csillogjon be a környezeti fény, valamint erős, Intel Core i3 processzorral van felszerelve. A háttértár már villámgyors SSD, elfelejthetjük a hangos, néha kellemetlenül belassuló merevlemezeket.

A család királya viszont egyértelműen a MateBook X Pro, amely egy hihetetlenül könnyed, de mégis erős fémes borításban 3K felbontású, extra vékony kávás kijelzővel rendelkezik, és az sRGB színskála 100 százalékos megjelenítésére képes. Így akár hordozható profi grafikus munkaállomásként is megállja a helyét, de ugyanígy az üzleti és szórakoztató funkciók mindegyikére kiválóan alkalmas. A „galaktikus szürke” és az egyedi „smaragdzöld” fémborítás pedig garantáltan elámít majd minden résztvevőt egy megbeszélésen vagy előadáson.

Szép család a gépcsalád

A Huawei eszközök egyik előnye, hogy stabil ökoszisztémát alkotnak, amely kiemelkedően gyors kapcsolatot biztosít a készülékeink között bármiféle erőfeszítés nélkül. Egyetlen érintéssel tükrözhetjük például a telefonunk képernyőjét a Huawei MateView monitorra, így asztali formátumban tudjuk megtekinteni és szerkeszteni a mobilon lévő tartalmakat, ezért a munkában is hasznos társunk lehet. A 3:2-es képarányának és 94%-os kijelző-test arányának köszönhetően sokkal több tartalmat képes megjeleníteni a hagyományos képernyőkhöz képest, jobb felhasználói élményben lehet részünk, és kevesebb görgetésre van szükség.

Egyre fontosabb ugyanakkor, hogy eszközeink már ne csak a praktikumot szolgálják, hanem az otthonunk díszítőelemei is legyenek. Különösen igaz ez a nagyobb méretű készülékekre, amelyek megjelenésükkel magukra vonzzák a tekintetet. A MateView elegáns, polírozott fémháza nemcsak a hardver megbízhatóságát, de a prémium anyagminőség érzetét is fokozza, letisztult kialakítása révén pedig stílusos munkakörnyezetet teremthetünk akár otthon, akár az irodában.

Ha viszont a munka mellett játékra is szerenténk használni a monitorunkat, a MateView GT 34'' jelentheti a megoldást, amelynek megtervezésekor a gamer felhasználók igényeit is szem előtt tartotta a gyártó. A 34 inches ívelt monitor ultraszéles, 21:9-es arányú, valóban kitölti a látóteret és magával ragadó látványt nyújt. Ezt tovább fokozza a magas képfrissítési arány is, amely játék közben gyors képmozgást biztosít. A kategóriájában kiemelkedő, HDR 10-es megjelenítés arról gondoskodik, hogy a hagyományos monitorokhoz képest sokkal szebb részletgazdagabb képet kapjunk. A monitorhoz tartozó kettős 5 W-os soundbar pedig intelligens hangalgoritmussal nyújt elképesztő hangzást, amely növeli a felhasználói élményt, legyen szó játékról vagy zenei és videós tartalmakról.

A cikk létrejöttét támogatta a Huawei.

És ezt olvastad már?
Furcsa dolgokra bukkantak az északi-sarki talajban