Ha azt mondjuk, hogy gamer akármi, akkor az ember hajlamos valami méregdrága dologra gondolni, de a Lenovo Legion Y530 egészen elfogadható áron nyújt olyan teljesítményt, ami már a legkraftosabb játékok futtatásához is elegendő.

A diszkont árú laptopot a nemrég felavatott Lenovo Legion Honvéd Akadémiában volt alkalmunk közelebbről is szemügyre venni, így elmondhatjuk, hogy a hongkongi gyártó laptopja nem csak a kedvező árával tűnik ki a gémer-laptopok sorából, hanem rendkívüli kecsességével is.

A 15,6 colos kijelzővel felszerelt notebook alig több, mint két kilogrammot nyom, így akár munkába, suliba, utazásra is magaddal tudod vinni. A legújabb ultrabookokhoz hasonlóan a full HD felbontású kijelzőt csak egy egészen vékony keret veszi körbe, aminek megvan az a hátránya, hogy a kamera a keret aljára (a billentyűzet fölé) került, de kétségkívül baromi jól néz ki.

A rendkívül vékony kialakítás nem ment a teljesítmény rovására, az Y530-ban játékosoknak szánt vastól elvárható módon a legkraftosabb technológia dolgozik: a laptop nyolcadik generációs i5 és i7 procikkal kapható, RAM-ból minimum 8, maximum 32 GB van benne, a grafikus teljesítményről pedig Nvidia GeForce GTX1050, 1050Ti vagy 1060 GPU gondoskodik.

Az Y530-ba emellett Dolby Audio hangzást biztosító Harman-hangszórók és háttérvilágítás is került - ennek tükrében a belépő szintű gép 240 ezer forint körüli ára kifejezetten jutányosnak mondható, nem csak a gémer-laptopokhoz, de még a hasonló teljesítményű ultrabookokhoz képest is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában