A hangzatos nevű 49WL95C-ről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Mert hát mit lehetne mondani egy olyan monitorról, ami:

  • 49 colos, vagyis 124,46 centis átmérőjű,
  • 5120x1440 pixeles felbontással rendelkezik,
  • és ami a legfontosabb, hogy a képaránya 32:9-es, vagyis ha leülsz elé, szó szerint a teljes látóteret betölti.

Talán annyit, hogy az LG Ultrawide monitorja a valóságban is pont olyan letaglózó látvány, mint amire a fenti adatok alapján számítanál. Ha vizuális típus vagy, akkor a monitor reklámfilmje adhat némi kapaszkodót, hogy mire számíthatsz, ugyanis stílszerűen 32:9-es képaránnyal forgatták.

A bemutatón egyből világossá vált, hogy a koreai gyártó miért elsősorban a grafikusokat, tartalomkészítőket célozza a monitorral, hiszen borzasztóan kényelmes úgy dolgozni, hogy három teljes méretű ablakot is ki tudsz pakolni egymás mellé, így egyszerre át tudod tekinteni a munkafolyamat összes fázisát. De van jobb is, ugyanis a monitor azt is lehetővé teszi, hogy egyszerre több gépet csatlakoztassunk hozzá, így semmit sem kell másolgatnunk a munkahelyi laptopról vagy az otthoni gépről, egyszerűen dolgozhatunk róluk úgy, mintha egy gépet használnák.

Van egy olyan érzésünk, hogy az ultraszéles monitort azért egy elhivatottabb gémer is nehezen utasítaná vissza, pláne, hogy a 49WL95C nem csak a kép méretében, de a minőségében is kiemelkedő: támogatja a HDR10-szabványt, az új típusú Nano IPS kijelzőnek köszönhetően pedig az RGB színtartomány több mint 99%-át lefedi. Emellett van benne két 10 wattos hangszóró is basszuskiemeléssel, így nem csak vizuális, de audio szempontból is kiemelkedő élményt garantál.

Hogy az LG monitorja mikortól lesz nálunk kapható, azt egyelőre nem tudjuk, csupán annyi biztos, hogy még valamikor az idei évben megérkezik a hazai boltok polcaira. Emiatt a monitor magyarországi árát sem lehet még tudni, de az 1500 dolláros, azaz kábé 430 ezer forintos külföldi ár azért elég jól jelzi, hogy milyen árkategóriára számíthatunk.

És ezt olvastad már?
Igazi vamzer a Zoom újítása