Az Android keresője hamarosan megérti a „Hol ehetek egy jó gyrost?” mondatot is. Ha nem is tör az Apple Siri (tudjátok, ami japánul feneket jelent) babérjaira, nem lesz haszontalan.

Na jó, egy pillanatra meghökkenünk a fenti kijelentés (ami a Siri japán nevét illeti) rosszindulatúságán és finomítjuk azzal, hogy igazából a fenék, segg, altest szót valahogy Shirinek ejtik odaát, de ezzel kanyarodjunk is rá cikkünk jelenlegi tárgyára a Google hangkereső funkciójára, ami hamarosan (lépcsőzetes hullámokban érkezik ugyanis a frissítés) magyarul is ért majd. Az Android készülékek legtöbbjén már helyet kapó (és itthon érthető okokból kevéssé használt) szolgáltatás az eddigi 29 nyelv mellé most 13 újat kapott, köztük saját anyanyelvünket, melynek segítségével nagy valószínűséggel többen fogják használni Androidos készülékük hangkeresési funkcióit, amennyiben 2.2-es verziónál frissebb oprendszerrel rendelkezik készülékük.

A Google Voice majdnem annyira szerteágazó tudású, mint az Apple megoldása, így például vezetés közben jó szolgálatot tehet, ha csak bediktáljuk az új célpontot és már mehetünk is a Navigation segítségével. Ha esetleg valaki nem találná készülékén, akkor a Google Play applikációs boltból ingyenesen letöltheti, a frissítésről pedig mindenki értesítést kap majd.

Okostelefon? Applikációk?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Eltört a csavar? Itt a megoldás, rögtön hét!

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés