Javában tart a foci Európa-bajnokság, izgalmas mérkőzésekből nincs hiány, és nem kell feltétlenül elmenned otthonról ahhoz, hogy remek hangulatban, jó társaságban élvezd a meccsnézést. Mutatjuk, hogyan varázsolhatsz igazi szurkolói zónát az otthonodból.

Ha minket olvasol, akkor valószínűleg szereted a focit, de ha nem is vagy a rajongója, az Európa-bajnokság idején, amikor a magyar csapat is kijutott a legjobb huszonnégy közé, azért biztosan megnézel egy pár meccset. A legkényelmesebben otthon teheted ezt meg, érdemes áthívni a barátokat is, de a tévéd mérete azért korlátozhatja az élményt, mert a focit nagyban nézni az igazi! De nem kell elmenni hazulról, egyszerűen feldobhatod a hangulatot, és csak egy dolog kell hozzá.

Egy projektor!

Szerintünk csak az Eb miatt ne vegyél nagyobb tévét, mert az év nagy részében feleslegesnek fogod érezni, de egy projektor kiváló megoldás arra, hogy csak akkor legyen nagyképernyős, szélesvásznú házimozid, amikor éppen égető szükséged van rá. A projektornak számos előnye van, például könnyen mozgatható, ezért ott állíthatod fel, ahol csak akarod, és nem kell más hozzá, mint egy nagy, üres fehér fal, vagy ha nincs, akkor egy vetítővászon.

Mint minden műszaki cuccnál, a megfelelő projektor kiválasztásánál is érdemes körülnézni a piacon, mert ma már számos célra szánt projektor létezik, és érdemes olyat venni, amire tényleg szükséged van. Hiszen nem prezentációt akarsz vetíteni egy irodában, hanem focimeccset nézni, vagy mozifilmeket, méghozzá minél jobb minőségben.

Csak ki kell próbálnod, és meglátod, hogy nemcsak a kép mérete lesz nagyobb, de maga a vetítés is különleges hangulatot teremt.

Csak egy pár műszaki paramétert érdemes csekkolnod, mielőtt kiválasztod a megfelelőt. Abban egyetérthetsz velünk, hogy legalább Full HD felbontásút keress, de ha a költségvetésed megengedi, és a tökéletes élményt akarod behúzni, akkor egy 4K projektorra menj rá. Azt, hogy milyen fényerejűt keress, az egyéni igények, viszonyok határozzák meg.

Ha projektor, akkor Epson

Nem is mondhatnánk jobb tippet, mint az Epson, ami már két évtizede a világ vezető projektorgyártója, és Magyarországon és évek óta piacvezetőnek számít. A sikerének titka egyrészt a 3LCD képalkotási technológia, amely egyenlő fehér- és színesfény kibocsátásával biztosítja az élénk színeket és a jó minőségű vetített képet, másrészt pedig a saját fejlesztésű és gyártású termékek széles köre, üzleti és otthoni célra szánt modellekkel egyaránt.

Az otthoni meccsnézéshez mi az Epson egyszerűen beállítható, kompakt modelljeit ajánljuk. A széles kínálatban Full HD és 4K felbontású típusokat is találsz, amiket a legtöbb esetben beépített AndroidTV-vel okosítottak fel, még egyszerűbbé téve a szórakozást. Így ugyanis nincs szükség az otthoni tévészolgáltató készülékének csatlakoztatására, de még tévéelőfizetésre sem, csak azt kell kiválasztanod, hogy honnan streameled majd a meccseket.

Az Epson egy ütős akcióval is készült az idei szezonra: július 31-ig a megvásárolt projektorok árából legalább 20 ezer, de típustól függően akár 115 ezer forintot visszatérítenek. A részleteket itt találod.

Ha megvan a kiszemelt, akkor már csak azt kell kitalálnod, hogy hol legyen a meccsnéző zóna, ahol elegendő hozzá a hely. A nappaliban keress egy sima, fehér falat, de még jobb hatást érhetsz el egy erre a célra készült vetítővászonnal. A legjobb képminőséget sötétben kapod, ezért a délutáni meccsekhez húzd be a függönyöket vagy a redőnyöket, és ha van egy zúzós hangfalszetted, akkor azt is csatlakoztasd a nagyobb élményhez.

Kerti meccsparti

Még emlékezetesebb lesz a meccsnézés, ha kerted is van: egy projektorral mindenképp a kerti szurkolói zónát ajánljuk. Jó szolgálatot tesz itt is a vetítővászon, de ha nincs, akkor két fa közé, vagy a szerszámosházra kifeszített sima fehér lepedő is megteszi. A kertben nem árt figyelni arra, hogy stabil helyre tedd a projektort, és ezúttal mindenképpen szükség lesz a hordozható hangszórókra. Nem baj, ha szólsz a szomszédnak, a legjobb, ha őt is áthívod.

Inkább az esti meccseket tervezd a kertbe, amikor már lement a nap, a hangulatot lámpásokkal vagy fáklyákkal fokozhatod. Míg a nappaliban a kanapé lesz a legjobb meccsnéző hely, addig a kertben csak a fantáziád szabhat neki határt,

lehet kerti székről, napozóágyról, babzsákokról vagy fűbe terített plédekről is nézni a focit.

A hintaágy csak azért nem jó ötlet, mert onnan elég nehéz lesz felugrani, ha gólt szerzett a csapat, akinek szurkolsz. De ha van medencéd… a többit már kitalálod.

Még nem késő beszerezni egy menő projektort, hiszen a csoportkörök után jönnek az Eb igazán izgalmas meccsei, ahol majd a legjobb csapatok ejtik ki egymást. A projektornak utána sem kell a dobozban porosodnia, az Eb után a nyakunkon az olimpia, és nemcsak sporteseményeket, hanem filmeket, családi videókat is szuper lesz nézni rajta, arról nem beszélve, hogy mostantól a videojáték is egészen más élmény lesz.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az Epson.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés