Úgy tűnik, más alkalmazást kell találniuk az Android-készülékek tulajdonosainak.

A Facebook volt az első, amely még 2012-ben a klasszikus SMS-küldés és -fogadás lehetőségét lehetővé tette alkalmazásán belül, első nekifutásra azonban nem kapott sok időt, ugyanis 2013-ban már meg is szüntették ezt a funkciót. Három évvel később azonban ismét visszakerült, igaz, alapértelmezett SMS-üzenetküldőként csak az androidos eszközök esetében lehet beállítani.

Az sms-ezés tehát 2016 óta, azaz hét éve folyamatosan adott a Messengerben, viszont már nem sokáig marad az, ugyanis szeptember 28-tól már nem lesz lehetséges az SMS-integráció, miután frissíted az appot.

Persze a telefonod alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásával továbbra is küldhetsz vagy fogadhatsz majd SMS-eket mobilhálózaton keresztül, illetve hozzáférhetsz az SMS-előzményeidhez is. Ha pedig nem választasz magadnak új alapértelmezett üzenetküldőt, akkor az SMS-üzeneteid automatikusan a telefonod alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásába, például az Android Messages alkalmazásba kerülnek át.

Az Facebook/Messenger anyavállalata, a Meta egyébként nem indokolta meg a döntését, ugyanakkor valószínűleg a búcsú hátterében az állhat, hogy manapság már nem annyira sms-eznek az emberek, így az ezt támogató rendszer fenntartásával sem akarhatnak bajlódni.

(Forrás: Facebook, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Megvan a Messengernek az a funkciója, amivel figyelmeztetheted a chattársad arra, hogy ne felejtsen el válaszolni neked?

Itt a Messenger egy kifejezetten hasznosnak tűnő funkciója, amiről talán még nem is hallottál.

Így tudod a Messengerben bekapcsolni a titkosított üzenetküldést, hogy csak te és a beszélgetőtársad láthassa

Jövőre elméletileg már alapértelmezett lesz, de addig is itt van egy kis segítség.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában