Bemutatták a prototípust.

A Lego csoport bemutatta az újrahasznosított műanyagból készült LEGOR kocka prototípusát, amellyel egy újabb lépést tesz a Lego termékek fenntarthatósága felé. A PET-palackokból készült kocka új prototípusa az első, amely újrahasznosított anyagból készült, és amely megfelel a cég szigorú minőségi és biztonsági feltételeinek.

Sok időbe telik, mire az újrahasznosított kockák a Lego-dobozokban is megjelenhetnek. A kutatók tovább tesztelnek és fejlesztenek, azután dönthetnek a próbagyártásról.

Az újrahasznosított kocka prototípusa a Lego csoport legújabb fenntarthatóságot elősegítő fejlesztése. 2018-ban a cég megkezdte a fenntartható forrásból származó cukornád alapú, polietilénből készült elemek gyártását, tavaly pedig bejelentették, hogy eltörlik az egyszer használatos műanyagot a termékek dobozaiból.

A Lego csoport több mint 400 millió dollárt (mintegy 117 milliárd forint) fektet be három év alatt, hogy felgyorsítsa a fenntarthatósággal kapcsolatos céljainak megvalósítását. Van miből: a csoport bevétele 13 százalékkal 43,7 milliárd dán koronára (2154 milliárd forint) nőtt tavaly, a működési eredménye 12,9 milliárd dán koronát tett ki 2020-ban, 19 százalékkal nőtt egy év alatt.

Ez is érdekelhet:

Hogyan rakjunk össze 2354 LEGO elemből űrhajót otthon?

Összeraktam a LEGO NASA Discovery űrsikló-szettet, amit mindenkinek receptre kellene felírni, ha valami baja van a világgal. Rengeteg képpel mutatom, mennyire gyönyörű.

(Forrás: MTI, fotó: Lego)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában