A Japán Chiba prefektúrájában lévő Kisarazuban üzembe állítottak valamit, ami az ottaniak szerint egy csapásra megoldotta a helyi mezőgazdászok néhány problémáját, cserébe a gyerekeik néhány hétig egészen biztosan nem tudtak békésen aludni.

Egy robotfarkasról van szó, aminek már a neve sem túl bizalomgerjesztő, ugyanis magyarul annyit tesz: szuper farkasszörny. Igen, ez a név egy Godzilla-film címében is simán elmenne. Mutatjuk, hogy néz ki.

Szuper farkasszörny egyébként nem mozog, hanem ül, fekszik, kultúráltan szórakozik, de ha a fémvázra szerelt infravörös szenzor érzékel valami mozgást, azonnal működésbe lép. No, ekkor sem ugrik senki nyakába, csak vörösen izzanak és villóznak a szemei és elkezd hangosan lejátszani egy 18 különböző zavaró hangból álló zenei könyvtárat.

A hangok között van farkasüvöltés (még jó!), emberi hang, puskalövés és autódudálás is. Július 11. óta működik ez a szimpatikus szerkezet, és az illetékesek szerint azóta furcsa módon nem dézsmálják a terményt a vadállatok. Nem csodálkozunk rajta.

Kisarazu városatyái a Hokkaido nevű cégtől rendelték a szörnyet, mely szeptemberben elkezdi a tömeggyártást, szóval jó esély van rá, hogy hamarosan ilyenekkel lesz tele a Japán vidék. Egy robotszörnyfarkas nagyjából 556 ezer jó magyar forintnak megfelelő japán jenbe kerül.

(via)

És ezt olvastad már?
Megnéztük a budapesti napelemes versenyhajót