Néhány lelkes amerikai kutató egy olyan biológiailag tökéletesen lebomló és teljesen környezetbarát élelmiszercsomagolás fejlesztésén dolgozik, amelyet betolhatunk anélkül, hogy elbuknánk egy csúnya fogadást.

Ezzel pedig lassan leáldozna a zöldségek, húsok és sajtok porhüvelyéül szolgáló műanyag fóliának:

Ugyanis amellett, hogy sokszor idegbajos állapotban tépjük le a nyúlékony bugyolát az élelmiszerről, a fóliának a gyűjtése és újrahasznosítása is körülményes, mivel nehéz tisztítani. Arról nem is beszélve, hogy a természet gyomra is nehezen emészti meg, a rossz nyelvek szerint pedig egészségre ártalmas anyagok is szivároghatnak belőlük.

A forradalmi csomagolóeszköz kazeinből készülne – ez egy fehérjetípus, mely a tejben és a tejtermékekben található meg. Első ránézésre hasonlít műanyag elődeihez: bár kevésbé rugalmas, de szintén átlátszó, és teljesen ízetlen.

A fehérjealapú fóliarétegekkel az élelmiszereket közel 500-szoros hatékonysággal lehetne légmentesen lezárni. A kutatók szerint a tejfehérjébe csomagolt cuccok három éven belül a boltok polcaira kerülhetnek, és ha igény lesz rá, a „kazeinfóliák” ízvilágán is dobnak majd egy kicsit.

(forrás: sciencedaily.com)

És ezt olvastad már?
Egy földönkívüli civilizációtól érkezhetett a 45 évvel ezelőtt észlelt titokzatos jel