Számtalan alkalmazás áll a rendelkezésünkre, amelyek segítenek az egészséges életmód kialakításában, sőt, némelyikkel még pénzt is kereshetünk.

Fooducate

Ha nem akarsz fegyvertelenül menni a szupermarketbe, az öt dollárért beszerezhető Fooducate a tökéletes választás. Ezzel a zseniális alkalmazással az élelmiszerek vonalkódját olvashatod be a telefonodba, amely ezután részletes információval szolgál róluk, megmondja, mennyire egészséges, és adott esetben nem átall valami kevésbé károsat a figyelmedbe ajánlani. A program arra is figyelmeztet, ha egy étel például hozzáadott cukrot, tartósítószert, színezékeket vagy adalékanyagokat tartalmaz, és a közösségi oldalként is funkcionáló felületen azt is azonnal láthatod, hogy más Fooducate felhasználók hogyan vélekednek az adott termékről. Diétázóknak kötelező!

operációs rendszer: iOSAndroid
ár: 5 dollár

Sleep Cycle

Előfordult már veled, hogy tíz óra szundizás után úgy ébredtél, mintha egész éjszaka téglákat pakoltál volna? A titok nyitja az alvási ciklusban keresendő, de ahelyett hogy fellapoznád a gimis biológia könyvet, éppen elég, ha telepíted a telefonodra a Sleep Cycle-t, amely az accelerométer segítségével figyeli az alvási ciklusodat, és az előre beállított harmincperces perióduson belül akkor ébreszt, amikor a legkevésbé fájdalmas, vagyis amikor a legkevésbé alszol mélyen.

operációs rendszer: iOS
ár: 1,99 dollár

GymPact

Ha nem csak az izmaidat, de egyúttal a pénztárcádat is szeretnéd felpumpálni, a GymPacttal – ideális esetben – mindkettőt elérheted. Bár a kidolgozott felsőtest és a megnövekedett teljesítőképesség ígérete általában önmagában is elég erős ösztönző hatással bír, a GymPact készítői úgy voltak vele, hogy egy kis plusz motiváció sosem árt, mondjuk ha a gyúrással még egy kis pénzt is kereshetsz. Az edzésterved összeállításakor meg kell adnod, hogy milyen célt szeretnél elérni, és ezzel együtt egy bizonyos pénzösszeget is fel kell ajánlanod: abban a szomorú esetben, ha az edzéseket nem tartod be, az említett összeg szétosztódik a szorgalmasan kondizók között, de a dolog fordítva is működik, mert ha rendszeresen emelgeted a súlyokat, akkor a mások által felajánlott pénzekből a te bankszámlád is szépen fog gyarapodni.

operációs rendszer: iOSAndroid
ár: ingyenes

Meditation

Meditation tulajdonképpen a szilvapálinka olcsóbb (és társadalmilag elfogadottabb) alternatívája, amely 74 különböző hanggal növeli a szellemi teljesítőképességet, csökkenti a stresszt, helyreállítja a vérnyomást, megszünteti a fájdalmakat, emeli a boldogságérzetet és az elalvásban is segít. Énekelni és négykézláb mászni nem tanít meg, de a munkaidő végéig azért megteszi.

operációs rendszer: iOS
ár: 0,99 dollár

Lose it!

Egy újabb fogyókúrás alkalmazás, amely a Fooducate-tel együtt tökéletes párost alkot: a Lose it! segítségével pontosan nyomon követheted a napi kalóriabeviteledet és beállíthatod a napi plafont is, így a diétád biztosan nem fog mértéktelen zabálásba fulladni. A program lustabiztos, vagyis naponta többször is figyelmeztet az adatok bevitelének szükségességére, és az edzésekről sem hagy megfeledkezni.

operációs rendszer: iOS, Android
ár: ingyenes

Moves

A Moves talán nem a leghasznosabb, de biztosan az egyik legszórakoztatóbb alkalmazás, amely a nap során megtett összes mozgásodat méri, legyen az futás, bringázás vagy egyszerű séta. Tudod hány lépést teszel meg az ágyadtól a munkahelyedig? És hogy hány kilométert sétálgatsz egy nap a szoba és a konyha között? A Moves mindezt megjegyzi és térképen is megmutatja neked, a storyline funkcióval pedig azt is bármikor ellenőrizni tudod, mikor merre jártál.

operációs rendszer: iOS (Android hamarosan)
ár: ingyenes

STD Triage

A Moves-szal ellentétben az STD Triage kicsit sem szórakoztató, viszont rendkívül hasznos app, ami szerencsés esetben megkímélhet minket az urológusnál tett kellemetlen látogatástól. Lefényképezed, elküldöd és tíz dollárért cserébe hamarosan érkezik a szakértői válasz amely megmondja, hogy jó ötlet volt-e a nyári vakáció alatt összejönni azzal a fekete hajú lánnyal. Igen, egy nemibetegség-diagnosztizáló programról van szó, ami jól jöhet, amíg nem mész el az orvoshoz.

operációs rendszer: iOS, Android
ár: ingyenes

Lumosity

Ha sokszor érzed tompának magad, akkor a neurológusok által összeállított Lumosity a megoldás, amely különböző minijátékokkal fejleszti a figyelmet, növeli a kreativitást és segít karbantartani a szellemi teljesítőképességedet. Az alkalmazás kortól, nemtől és a fejleszteni kívánt területtől függően teljesen személyre szabott programot állít össze, az eredményeidet pedig összehasonlíthatod másokéval – akár Einsteinével – is, így sarkallva még jobb teljesítményre magadat.

operációs rendszer: iOS (Android hamarosan)
ár: ingyenes

Cody

A Cody a fitneszalkalmazások Facebookja, amely képek, helyek és feljegyzések hozzáadásával, lájkolási és kommentelési lehetőséggel igazi közösségi élménnyé változtatja a futást, a gyúrást vagy a biciklizést. A barátaid eredményeinek csekkolásával extra motivációt meríthetsz egy különösen nehéz szuperszett vagy egy kimerítő intervalledzés előtt, és a program még hasznos tanácsokkal is ellát, hogy a lehető leghatékonyabban tudd elvégezni a feladatokat.

operációs rendszer: iOS
ár: ingyenes

Runkeeper

A hamarosan gyönyörű, őszi színekbe boruló Margitsziget bárkinek meghozza a kedvét egy kis futkározáshoz, amihez már csak az ideális futóprogramot kell megtalálnod. A korábban általunk is tesztelt Runkeeper méri a pulzusod, jelzi, ha emelni kéne a tempót, elmenti az eredményeidet és még zenei aláfestést is biztosít a kocogáshoz, valamint személyre szabott edzéstervet is összeállíthatsz vele – egyszóval még mindig az egyik legjobb alkalmazás, amelyet egy futó kívánhat magának.

operációs rendszer: iOSAndroid
ár: ingyenes

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 317 millió megtekintésnél jár a világ legelső YouTube-videója

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés