Művészi szinten rejti egy csiszolt kavicshoz hasonló egységes tömbbe a legfejlettebb technikát a Vivo új mobil-tanulmánya.

A 2009-ben alapított kínai gyártó, a Vivo 2018-ban mutatta be az első Apex mobiltelefont. Az Apex nem kereskedelmi márkanév, hanem immár hagyományosan egy olyan tanulmány, amely az autós koncepciómodellekhez hasonlóan soha nem kerül gyártásba, de megmutatja, milyen technikai érdekességek és új dizájnötletek várhatók a piaci modelleken a közeljövőben.

Az Apex 2018 legnagyobb dobása a 91%-os kijelző-test arány volt a frontfelületen, no meg a gép tetejéből kiemelkedő szelfikamera. Az Apex 2019 azzal lepte meg a világot, hogy nem volt rajta se gomb, se fizikai csatlakozó. És mit tud a Vivo Apex 2020?

A Vivo Apex 2020: hatalmas tudás végtelenül letisztult testben

A legelegánsabb újdonság a kijelző mögé bújtatott frontkamera. A 16 megapixeles objektívet nem lehet látni, de ő lát minket az üvegen keresztül. Ezzel a megoldással a Vivo gyakorlatilag nyugdíjazta a notch-ot, se hangszórónyílás, se látható érzékelő-sziget, semmi nincs a telefon előlapján, csak egy sima, tiszta 6,45 hüvelyk átlójú, oldalain 120 fokban legömbölyített üveglap az egész.

Fizikai gomb vagy csatlakozó az új Apexen sincs, van viszont rajta 48 megapixeles kamera, 7,5x-ös optikai zoommal. A kamera fizikai remegés-kiegyenlítést kapott, így állítólag csaknem olyan sima mozgású videókat lehet készíteni, mintha egy gimbalba szorított készülékkel filmeznénk. Ráadásul ez a négy lencsecsoporttal kialakított optikai csúcstechnika mindössze 6,2 mm vastag.

A töltési teljesítmény elérte egy átlagos klasszikus villanykörte szintjét: az Apex 2020 akár 60 wattal tölthető, ami egy 2000 mAh-s akku esetében húsz perces töltési időt jelentene teljesen lemerült állapotról! (Hogy ekkora vagy nagyobb-e az Apex 2020 akkuja, azt a Vivo nem árulta el.) A telefon lelke a Snapdragon 865-ös processzora, a RAM 12 GB, a beépített háttértár 256 GB kapacitású, és mindez belefért egy mindössze 169 grammos testbe!

És most lássuk mindezt videón:

És ezt olvastad már?
Megalkották a bolygó egyik legbrutálisabb mágnesét, majd jött a robbanás
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!