A gazdák úgy találták, hogy a teheneiket nyomasztja a nagy, szürke, orosz valóság. Ezenbelül is elsősorban a zsúfolt a farmok, ami kihatással lehet a tejhozamra. Szerencsére a 21. században már kedvünkre lecserélhetjük, kiszínezhetjük a valóságot, ha az nem tetszik. Ám amíg ez az álomajtó eddig jellemzően a főemlősök számára állt nyitva, immár a kérődzök is átléphetnek rajta.

Mindez úgy hangzik, mint egy Pelevin-novella cselekménye, pedig ha kísérleti jelleggel is, de az orosz gazdák tényleg felnyomták a speciális VR-sisakot a bocik fejére. A sisakot az állatok fejéhez igazították, a kijelzőn pedig a tehén szeméhez igazított színpalettán csodálhatják az állatok az idilli, Milka-reklámból előpattintott nyári mezőt minden évszakban.

Ezeknek az állatoknak a hangulata eddig is fontos volt az oroszoknak, de korábban a szó szerint klasszikus módszert vetették be jellemzően a cél elérése érdekében: klasszikus zenét játszottak nekik. A remények szerint a virtuális kedélyjavító bővebb tejhozamot eredményez majd. Egyelőre annyi biztos csak, hogy a teheneknek jobb lett a kedvük, a tejhozam növekedése kérdéses, amit egy részletesebb tanulmány tisztáz majd a kísérlet végeztével.

(Kép, forrás: a Moszkvai Régió Mezőgazdasági és Élelmiszerügyi Minisztériuma)

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció