- Hé, Géza, mi a wifi-jelszó? Háteeeööö... - ismerős? Ha nem Gézának hívnak, akkor biztos nem, de a beszélgetés lényegi része azért biztosan veled is megtörtént már néhányszor, ha körültekintően nem password1234-re állítottad be a wifi-jelszót.

A szenvedés főként akkor ölt tarthatatlan méreteket, amikor áthívod a haverokat, ne adj isten, bulit rendezel, ilyenkor aztán percenként nézheted a laptopodat, vagy keresgélheted a papírfecnit, amire felírtad a számokkal kevert nagy- és kisbetűk végtelen hosszú sorát.

Na erre van egy remek megoldás: nyomtasd ki a jelszót egy QR-kódban. Ehhez a következőket kell tenned.

1. Keresd fel a QRStuff.com weboldalt. A Data Tape alatt válaszd ki a "Plain Text" opciót, majd a Text alatti fehér négyzetbe írd be a wifi-jelszavad. Válassz ki egy neked tetsző színt, alul pedig állítsd be a "Print" lehetőséget.

2. A jobb oldalon megjelent a személyre szabott QR-kódod. Ellenőrizd le a telefonod QR-kód olvasójával, hogy működik-e, és ha igen, akkor kattints a "Download QR Code"-ra.

3. Ezzel tulajdonképpen a lényeg megvan, a letöltött dokumentumot ezután csak ki kell nyomtatnod, és kiraknod az asztalra, de ha cifrázni is akarod, akkor van itt még néhány lehetőség.

4. Először is töltsd le ezt a szép wifi-logót.

5. Aztán valamilyen képszerkesztőben illeszd a QR-kód mellé. Nyomtasd ki, keretezd be, és rakd ki valamilyen jól látható helyre a lakásban.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában