A kínai gyártó a Nex S után ismét magasra tette a lécet, de hogy ez lesz-e a jövő, azt legalább olyan nehéz lenne megjósolni, mint a telefon tetejéből előugró kamera esetében.

A keret nélküli, vagyis egészen vékony kerettel ellátott telefonok újabb és újabb ötletek kidolgozására sarkallják a gyártókat a szelfikamera elhelyezését illetően, amiben eddig a kínai gyártók bizonyultak a legkreatívabbnak. Ám míg az idei év elsősorban a telefonból kiugró/kicsúsztatható kamerákról szólt, lehetséges, hogy 2019 már a dupla kijelzős telefonok éve lesz.

A Vivo Nex Dual Display Edition a Nubia X-hez hasonlóan egy igazán elegáns megoldással oldja meg az előlapi kamera elhelyezésének problémáját, ugyanis

a telefonban nincs előlapi kamera.

Helyette a 6,4 colos, 2340x1080 pixeles AMOLED kijelző mellett a hátlapon is van egy 5,5 colos, Full HD felbontású AMOLED kijelző, így ha szelfizni akarunk, nincs más dolgunk, mint megfordítani a telót. Ez már csak azért is nagyon jó megoldás, mert a telefon hátlapján három kamerát találunk, amelyek közül az egyik f/1.3-as rekeszértékű és 3D-s ToF modullal is felszereltek, vagyis a Vivo Nex szelfifotóival vélhetőleg nem sok telefon fogja felvenni a versenyt.

A második kijelző játékok közben touchpadként is használható

A telefon más szempontból is kiemelkedik a jelenlegi mezőnyből, hiszen a kötelező Snapdragon 845 proci mellett 10 GB RAM-ot találunk benne, és persze kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, amivel a nyár elején bemutatott első Nex-szel a Vivónak sikerült mindenki mást beelőznie. Érdekes megoldás a telefon hátulján elhelyezett LED-es körgyűrű, a Lunar Ring is, ami nem csak arra jó, hogy különböző színekkel jelzi az értesítéseket, de szelfifotóknál plusz fényforrást biztosít.

A Nex Dual Display Editiont Kínában december 29-től lehet megvenni 4998 jüanért (207 ezer forint), de nemzetközi megjelenésről egyelőre nincs hír.

És ezt olvastad már?
Elképesztő repülőszerkezet szállt fel a magasba
További cikkeink a témában