Egy átlagos, zűrös hétköznapon legtöbbünk igen kevés időt szentel az egészséges és nyugodt táplálkozásnak – rohanva bekapunk valamit, vagy éppen az Excel táblázat fölött görnyedve morzsolgatjuk el kedvenc szendvicsünket. Ez utóbbi folyamatot támogatja egy vadonatúj billentyűzet.

Asztali számítógépünk egyik leginkább sérülékeny alkatrésze nem más, mint a billentyűzet. Véletlenül kilötykölt kávé? Óvatlanul lehulló kenyérmorzsák? Ezek a billentyűzetek legádázabb ellenségei.

Hella Jongerius egy holland dizájner, akit vélhetően ugyancsak zavart a billentyűzet és az evés alapvető összeférhetetlensége, ugyanis megálmodott egy olyan klaviatúrát, ami nem hogy megnehezíti, hanem még támogatja is étkezésünket. A spéci V alakú billentyűzet középső részébe egy teljesen normális tányér került, a könnyű hordozhatóságról pedig a jobb oldalon elhelyezett méretes fogantyú gondoskodik.

Az étkezésre is alkalmas billentyűzet egyelőre csak prototípus formájában létezik, és egyelőre nincs hír a sorozatgyártás beindításáról.

Tovább:
A techrovat híreihez
A láthatatlan billentyűzethez
Banánból és gyurmából készült billentyűzethez

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon