2001-ben egy magyar fejlesztőstúdió, a Black Hole Entertainment megbízott egy szűk koliszobányi tehetséges fiatalt, hogy hegesszenek látványos intrót és átvezető videókat készülő stratégiai játékukhoz, az Armies of Exigo-hoz. Ekkor ezt a maroknyi virtuózt még csak „filmes részlegként” emlegették, akik a megbízás teljesítésével úgy döntöttek, hogy önálló stúdióként folytatják tovább. A Digic Pictures névre keresztelt kreatív massza jelenleg a Hajógyári Szigeten működik, és olyan világhírű játékokhoz készítenek videókat, mint a Mass Effect vagy az Assassins Creed, de Andrew G. Vajna közbenjárására a Terminátor 3 és a Szabadság, szerelem munkálataiban is részt vehettek. Ha azt mondjuk, hogy a Digic munkái világszínvonalúak, akkor kicsit pontatlanok vagyunk. A helyzet ugyanis az, hogy a számítógépes játékokat díszítő CGI-videók terén a Digic-színvonal a mérvadó a világ számára, és nem fordítva. A mi fiaink által készített költeményekhez csak olyan munkák foghatóak, mint például a Blizzard alkotásai, de nem túlzás azt állítani, hogy néhány megoldásukat még a Pixar is górcső alá vehetné.

 1. 5/5


  No.5 – Mass Effect 3

  A Mass Effect 3 első kedvcsinálója tavaly pörgette fel a trilógiát lezáró részre messiásként váró rajongókat. Egyet biztosan állíthatunk: kedvet, azt bizony csinált ez az alig másfél perces szösszenet. Azóta a Bioware rendelt a cégtől egy hosszabb videót is Take Earth Back címmel, de nekünk ez akkor is jobban tetszik. Tessék csak megnézni a kétségbeesetten harcoló katona arcát, amikor a reflektor fénye elvakítja. Egyszerűen fenomenális! Blizzard, ezt csináljátok utánuk!

 2. 4/5


  No.4 – Dragon Age 2

  A Bioware-nek a Digic először ezzel a mesteri videóval bizonyított. A félelmetes külsejű démonharcos kardélre hányja az egész királyi testőrséget, majd lesújt az uralkodóra is. Hősünk sajnos késve érkezik, így a vérfürdőt már nem, de a gonosz merénylőt még félbe tudja szakítani. A Dragon Age 2 trailer egyik csúcspontja a főhős übercool beállása a főcím alatt, amit még Michael Bay is megirigyelhetne.

 3. 3/5


  No.3 – Universe at War - Earth Assault

  Az 2007-es stratégiai játék nem volt egy nagy szám, de ha azt kérdeznétek tőlünk, hányszor néztük meg a középszerű alkotás zseniális intróját, akkor nagy bajban lennénk. A három frakció Földért folytatott háborúját illusztráló videó hátborzongatóan tökéletes. Számold meg, hányszor ráz ki a hideg a megtekintése közben!

 4. 2/5


  No.2 – Assassins Creed: Revelations

  Nem elég, hogy az Assassins Creed második részének utolsó vadhajtásához készült trailer a megszokott minőséget tolja az arcunkba, emellett még a Woodkid Iron című dalával egy olyan szuggesztív zenei alapot is hozzácsap a vizuális élményhez, hogy a végeredményt látva nem tudunk mást tenni, mint széttárni a kezeinket. Figyeld a főgonosz arcát 02:15-nél! Van még kérdés?

 5. 1/5


  No.1 – Warhammer - Mark of Chaos

  Hogy miért épp ez a 2006-os video viszi el az első helyet? Lehet, hogy a Warhammer-univerzum játék-adaptációjához készült intro nem egy mai eresztés, de a hangulata kellően sötét, technikailag kifogástalan és az utolsó képkockák alatt a néző legszívesebben a főhőssel együtt üvöltene. A hajszálpontos CGI-dramaturgia máig utolérhetetlen mintapéldája, mely rövidsége ellenére is képes izgalmat generálni mindamellett, hogy végig elképesztően intenzív és epikus. Bravó, Digic!

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.