Nigéria győzelmének Argentína is örülhet
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szupersasok legyőzték Izlandot, továbbra is nyitott a D-csoport.

Miután Horvátország legyőzte Argentínát a D-csoport még inkább összetetté vált. Ennek ellenére az első félidő nem volt különösebben izgalmas: Nigéria gyakorlatilag csak tartotta a labdát, Izland próbálkozott kontrákkal, szabadrúgásokkal, de gól nem volt.

  • Az első 45 perc statisztikái, Nigéria lövés nélkül lehozta a félidőt:

FIFA World Cup 🏆 on Twitter

👀 #NGAISL

A második félidő rögtön góllal indult, Nigéria egy 12 másodperces kontrát szépen végigvitt, Musa pedig pazar gólt vágott, 1–0:

A gól után is Nigéria játszott jobban, megtalálta az afrikai csapat a játék ritmusát, jól tartotta a labdát, és többször is helyzetbe tudott kerülni. A meccs hőse egyértelműen Musa, aki a gólja után rúgott egy kapufát, majd nem sokkal később duplázott, 2–0:

Öt perccel a második nigériai gól után szoros lehetett volna a meccs, a játékvezető a videobíró segítségével befújt egy jogos tizenegyest, Gylfi Sigurdsson állt a labda mögé, a kaput sem találta el.

A szupersasok a mostani győzelmükkel hárompontosak, amivel jelenleg második helyen állnak a csoportban. A hatpontos horvátok már továbbjutottak, Izlandnak és Argentínának egy-egy pontja van. Az utolsó körben Izland a horvátokkal, míg Nigéria Argentínával játszik. Ha pontegyenlőség lesz, akkor elsőként a gólkülönbség rangsorol, ezután a több szerzett gól, majd az egymás elleni eredmény(ek).

D-csoport, 2. forduló

Nigéria–Izland 2–0 (0–0)

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.