Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hőstressz, a szélsőséges időjárás hatásai és a szúnyogok által terjesztett betegségek is veszélyesek, ehhez képest nagyon kevés pénzt költ rá a világ.

"Az egészségünk is megsínyli az éghajlatváltozást. Hogy miért? Mert

– mondta Maria Neira, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) környezetügyi, klímaváltozási és egészségügyi részlegének igazgatója. Szerinte mindezek ellenére az éghajlatváltozás elleni fellépésre szánt büdzsé kevesebb mint egy százaléka kerül az egészségügyi szektorhoz, ami "teljesen felháborító".

Diarmid Campbell-Lendrum, a WHO szakértője szerint "a WHO úgy véli, hogy a klímaváltozás lehet a 21. század legnagyobb egészségügyi fenyegetése. Hacsak nem csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátásunkat, akkor továbbra is

Ez is érdekelhet:

(Forrás: WHO, MTI)

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.