A Brexitnél sokkal rosszabb dolog várhat az angolokra
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem lesz elég víz a szükségletek kielégítésére Angliában 20-25 év múlva, az országnak a szomjúság fenyegetésével kell szembenéznie az angol környezetvédelmi ügynökség igazgatója szerint.

James Bevan a The Waterwise Project vízvédelmi szervezet éves konferenciáján beszélt arról, hogy a globális felmelegedés és a népességnövekedés vízhiányt eredményezhet az országban.

A szakértő hozzátette, hogy nagyjából 20-25 év múlva éri el Anglia a halál torkát, vagyis azt a pontot, amikor már nem lesz annyi víz, amennyire szükség lenne, ha addig nem változtatnak a dolgokon. Angliában egy átlagos ember napi 140 liter vizet fogyaszt. Bevan és a Waterwise szerint legfeljebb száz litert lenne szabad elhasználni naponta.

Angliában egy átlagos ember napi 140 liter vizet fogyaszt, noha 100 litert lenne szabad használni csak

„Az elmúlt néhány évtizedben gyökeresen megváltoztak a dohányzási szokásaink, hiszen régebben szinte mindenki füstölt. Biztonsági övet sem viselt senki, mára ebben is változtunk. Két év alatt a műanyaggal kapcsolatos magatartásunk és átalakult. Azt akarjuk, hogy a vízpazarlás a társadalom szemében olyan legyen, mintha »füstöt fújnának egy kisbaba arcába vagy műanyag zacskókat dobálnánk a tengerbe«  – mondta.

A szakértők szerint ha 2050-re sikerül fejenként átlagosan napi 100 literre csökkenteni a vízfogyasztást, akkor további húszmillió embernek elegendő vizük lesz anélkül, hogy a környezettől többet vennénk el.

Ez is érdekelhet:

(forrás: BBC, MTI, The Guardian)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.