A nap, amikor a MotoGP elektromos lesz

Pontosabban a nap, amikor elindul majd a MotoE világbajnokság, közelebb van, mint hinnéd.

Jövőre MotoE világbajnokságot indít a MotoGP-sorozat szervezője, a Dorna. Ez is lesz a MotoE előnye a Formula E-hez képest:

A Dorna nagyon előremutató módon az egész vb-sorozat ökológiai lábnyomának csökkentésén is dolgozik, hogy a csapatok, motorok szállítása minél kevésbé terhelje a környezetet.

Bár MotoE-vb csak 2019-től lesz, a héten az elit kategóriában kilencszeres futamgyőztes Loris Capirossi a Róma melletti Vallelunga pályán már be is mutatta az új gépet:

A legfontosabb tudnivalók a MotoE-sorozatról:

  • A futamok 10 körösek lesznek, akkor is, ha növekszik majd a motorok teljesítménye
  • Az első évben a versenynaptár öt európai helyszínén lesznek futamok
  • Az első hivatalos teszt jövő februárban lesz Jerezben
  • Összesen kilenc csapat és 18 motor lesz
  • A pilótákról egyelőre nem sokat tudni, feltehetően igyekeznek a közelmúlt menőit meggyőzni

Nyilván csendesebb lesz a MotoGP-nél, de mint írják, hallani lehet majd olyan zajokat is, amit ott nem, elsősorban a gumikat. De a fenti videón a saját füleddel is meghallgathatod a MotoE-t.

Az ideológia

A MotoGP.com cikke rendhagyó módon egy átfogó helyzetképpel indul: leírják, hogy jelenleg egymilliárdnál is több jármű fut világszerte, és a következő 30 évben a jelenlegi tendenciák alapján közel megháromszorozódik a számuk. Ezért még inkább szükség van a fenntartható mobilitásra, amiben a gyártók is teljes mértékig partnerek.

A magunk részéről pedig:

 

Az ember, aki dobta az Apple-t az elektromos autók kedvéért - Handrás-interjú - Roadster

Horváth András búcsút mondott a rideg profivá váló Apple-nek, miután beleszeretett az elektromos autózásba. A Roadsternek az e-autók fő problémájáról és az új Steve Jobsról is beszélt. Pár hónapja elektromos autókkal foglalkozik Horváth András (Handrás), az Apple egykori igehirdetője.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon