Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Zöldebb Münchennél, Berlinnél, Madridnál is.

Egy kanadai-amerikai tanácsadó cég, a Resonance Bécset választotta a világ legzöldebb városává. A nemzetközi Föld napja ötvenedik évfordulója alkalmából elkészített "The World's 10 Greenest Cities 2020" vagyis „A világ 10 legzöldebb városa 2020-ban” című ranglistán több mint száz jelöltből választották ki a legjobb tízet. Azok a városok kerültek fel a listára, amelyek egy fenntartható és zöldebb jövő felépítésén fáradoznak.

A Resonance által összeállított lista olyan szempontokat vizsgál, mint a nyilvános zöldfelületek aránya, a megújuló energiaforrások használata, levegőminőség, a közösségi közlekedést használók aránya, az egy főre eső vízfogyasztás, a gyalogosbarát utak megléte, az újrahasznosítás és komposztálás helyzete, valamint az őstermelői piacok száma. A lista megalkotásához a cég többek között nemzetközi és nemzeti statisztikákat, kérdőíveket és ENSZ-adatokat használt fel.

Bécs többek között a mobilitással és a közparkokkal kapcsolatos előremutató kezdeményezései miatt érdemelte ki az első helyet: például azzal, hogy a város közvetlen szomszédságában található a Donau-Auen Nemzeti Park, illetve azért, mert a lakosság közel fele rendszeresen igénybe veszi a közösségi közlekedést, ezzel pedig Bécs „az európai minta a közlekedésben”.

A további sorrend:

2. München
3. Berlin
4. Madrid
5. Sao Paulo
6. Manchester
7. Lisszabon
8. Szingapúr
9. Amszterdam
10. Washington

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Filmspektakel)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.