Tedd túl magad a durián szagán, hidd el, szervezeted rettentően hálás lesz érte.
A durián Ázsiából származik, héja vastag, kemény és tüskés, húsa krémes, a citrom- és a narancssárga közötti színpalettán mozog. Íze vaníliaszerű, szaga kellemetlen, miután megérett, rothadó bűzt áraszt – annyira büdös, hogy száműzték szállodákból, éttermekből és a tömegközlekedési eszközökről is Délkelet-Ázsiában.
Itthon nem annyira elterjedt, nagyobb boltokban sem találni, és csak elvétve futhatunk bele néhány piacon. Bár állítólag az Ázsiacenter egy nyerő hely lehet ilyen szempontból. Te tudod hol lehet venni? Akkor írd meg nekünk IDE!
Azt kérdezed, ezek után miért kellene megkóstolnod?
Mert csupa jóság vár rád
- Tápanyagtartalma messze földön híres
Van benne minden jó: aszkorbinsav, béta-karotin, kalcium, zsírok, foszfor, vas, kálium, keményítő, cukor, víz, nátrium, B1-, B2-, és B3-vitamin, és jelentős mennyiségű fehárje és Omega-3 zsírsav.
- Vagyis ebből az következik, hogy szervezetedre igencsak jótékony hatással van
Többek között szabályozza a vércukorszintet, ellazítja az idegeket és az izmokat, és potencianövelő hatású. Egyesek szerint a depresszió ellen is kiváló, ugyanis fogyasztása jókedvre deríti az embert.
- És jó hír, hogy viszonylag sokféleképpen fogyaszthatod
Mártásként, fűszerként, befőttként és süteményben is kiváló.
Mi ugyan még nem szagoltuk, de vannak olyan bátor emberek, akik bevállalták:
(Fotó: healthfitnessrevolution.com)