Talán még te sem tudod, mennyire jó hatással lehet a szervezetedre az avokádó. Elmondjuk.
Ez a zöld színű, semleges ízű, éretten krémes állagú furagyümölcs egyre elterjedtebb, és már egész sok helyen beszerezhető. Nem véletlen, hiszen szuperegészséges.
Erősíti az immunrendszered: rengeteg fontos vitamint tartalmaz (A-, B-, C-, E- vitamin), de bőven van benne kálium, foszfor, vas, nátrium és kalcium is.
Nem kell aggódnod a szívbetegségek miatt: alacsony a telített zsír- és magas telítetlen zsírtartalma.
És a rák miatt sem: fitokemikáliával bombázza szervezetünket, ami segít megelőzni a rák kialakulását.
Jót tesz a szemnek: a benne található lutein és a zeaxantin megakadályozzák a látászavar kialakulását azáltal, hogy lelassítják az öregedés okozta szemkárosodást.
Segít megelőzni a gyulladást, és javítja a véráramlást: gazdag tápanyagokban (kálium, lutein), beleértve az antioxidánsokat, mint például karotinoidok, xantofillek és fenolok.
Segít a fogyásban, illetve az ideális testsúly megtartásában: magas rosttartalma miatt (14 g / gyümölcs) hamar teltségérzést okoz. Mindenféle kutatások kapcsolatba hozták a gyakori fogyasztását az alacsonyabb testtömegindexszel.
És adunk tippet is hozzá:
Így vágj profin avokádót, hogy minden vitamint kinyerj belőle
(Forrás: authoritynutrition.com)