Már nem csak egy párhuzamos univerzumban létezik egészséges kóla, vagyis a Coca-Cola Plust annak gondolják, vagyis annak tervezték.
A Coca-Cola egy baromi cukros üdítőital – ezt tudtad –, amiről talán még azt is sejted, hogy fogyasztása nem annyira tesz jót a szervezetednek.
Jó, ha tudod
A cukrozott élelmiszerek nemcsak az elhízás esélyét növelik, de jelentősen megnövelik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is (megszaporodnak a vérben a trigliceridek, és csökken a "jó koleszterin", a HDL szintje).
Szervezetünknek egyáltalán nincs szüksége a finomított cukrokra, mert azok nem tartalmaznak tápanyagokat, vagyis csak felesleges kalóriaforrások.
Persze azért lehet, csak mértékkel: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint érdemes a teljes kalóriabevitelnek csak a tizedét hozzáadott cukorral rendezni, a legjobb, ha ez az arány 5% alatt marad. Az 5%-os szint 25 grammot, kábé 6 teáskanál cukrot jelent.
Na pont ezt a problémát igyekszik kiküszöbölni a világ egyik vezető kólagyártója, amikor Japánban megalkotta, sőt már el is kezdte tesztelni
az egészséges Coca-Colát.
A Coca-Cola Plus attól különbözik a termékcsalád többi darabjától, és egyben azért gondolják egészségesnek, mert
nincs benne se cukor, se kalória, de helyette tartalmaz dextrint.
Amit érdemes tudni a dextrintről az az, hogy a sörben is van bőven, és ez egy emészthetetlen étkezési rost, ami az állatkísérletek (?) eredményei alapján csökkenti a zsírok felszívódásának hatékonyságát és a szervezet koleszterinszintjét.
Az íze állítólag ugyanolyan, mint a sima kóláé.
(Forrás: Metro)