Már nem csak egy párhuzamos univerzumban létezik egészséges kóla, vagyis a Coca-Cola Plust annak gondolják, vagyis annak tervezték.

A Coca-Cola egy baromi cukros üdítőital – ezt tudtad –, amiről talán még azt is sejted, hogy fogyasztása nem annyira tesz jót a szervezetednek.

Jó, ha tudod

A cukrozott élelmiszerek nemcsak az elhízás esélyét növelik, de jelentősen megnövelik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is (megszaporodnak a vérben a trigliceridek, és csökken a "jó koleszterin", a HDL szintje).

Szervezetünknek egyáltalán nincs szüksége a finomított cukrokra, mert azok nem tartalmaznak tápanyagokat, vagyis csak felesleges kalóriaforrások.

Persze azért lehet, csak mértékkel: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint érdemes a teljes kalóriabevitelnek csak a tizedét hozzáadott cukorral rendezni, a legjobb, ha ez az arány 5% alatt marad. Az 5%-os szint 25 grammot, kábé 6 teáskanál cukrot jelent.

Na pont ezt a problémát igyekszik kiküszöbölni a világ egyik vezető kólagyártója, amikor Japánban megalkotta, sőt már el is kezdte tesztelni

az egészséges Coca-Colát.

A Coca-Cola Plus attól különbözik a termékcsalád többi darabjától, és egyben azért gondolják egészségesnek, mert

nincs benne se cukor, se kalória, de helyette tartalmaz dextrint.

Amit érdemes tudni a dextrintről az az, hogy a sörben is van bőven, és ez egy emészthetetlen étkezési rost, ami az állatkísérletek (?) eredményei alapján csökkenti a zsírok felszívódásának hatékonyságát és a szervezet koleszterinszintjét.

Az íze állítólag ugyanolyan, mint a sima kóláé.

(Forrás: Metro)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

Azonnal építünk ennek a gyönyörű lánynak egy hóembert

További cikkeink a témában