A bormegmaradás törvénye szerint az az ital fogy el legkésőbb, amit nem tudnak kibontani. De mi van akkor, ha minden megvan egy jó bulihoz, csak épp a dugóhúzót hagytad otthon? Íme 10 pöpec módszer, amivel garantáltan megszabadítod a palackot a felesleges elemektől.
1# A barkács módszer: használj szerszámot!
Amíg van szerszámos láda a közelben, egy percig se félj! Fogj egy csavart, egy csavarhúzót és egy kalapácsot, majd tekerd bele a parafába a csavart, amennyira csak tudod! A kalapács végével vagy egy harapófogóval húzd ki a dugót! (u.i.: nagy fejű, hosszú csavarral működik a legjobban)
2# A klasszikus: nyomd be fakanállal!
Ehhez a módszerhez nincs szükség extra skillekhez, csupán egy fakanálra és egy kis erőre! Nyomd be a dugót izomból, a pólóra fröccsenő vörösbortól pedig az Úr irgalmazzon!
3# A fiktív: húzd ki egy zsinórral!
Egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy ez valaha, valakinek sikerült. A dolog lényege, hogy ne legyél annyira igénytelen már, hogy belenyomod a dugót az üvegbe, aztán a parafás bort iszogatod...
Inkább köss egy 8-as csomót és tuszkold be az üveg nyaka és a parafadugó közötti résen. Ha leért a 8-asod, húzd bele a parafa aljába, és húzd ki a dugót. No way, hogy ezt bárki megcsinálta, valaha!
4# A szomszédbarát: ütögesd a falhoz!
Ha a szomszéddal túl jó lenne a viszony, ezzel a módszerrel könnyen teremthetünk néhány idegesítő percet és konfliktust!
Elég, ha fogunk egy vastag törölközőt, alaposan beletekerjük a palackot, és addig verjük a falhoz/ asztalhoz/ földhöz, ameddig nem szégyelljük, vagy amíg el nem indul a parafa kifelé.
Ha esetleg nincs nálad törölköző vagy takaró, vedd le a cipőd, és üsd azzal a falhoz.
De akár használhatsz könyvet is, ha már másra úgysem használod.
5# Az agresszív: ütögesd ki!
Ha nincs kéznél kemény felület, fogd a cipid és varázsolt! Valahogy így:
6# A biciklis: adj neki plusz nyomást egy bringapumpával!
Megesik, hogy a világ végére érve nincs semmi másod, csak egy bicikli pumpád? Aligha, de ha mégis ennyi hiányzik csak a boldoguláshoz, fogd a pumpa-fejet, szúrd a parafába, és kezdj el pumpálni egészen addig, amíg a megnövekedett nyomás hatására a palack kinyomja a dugót.
7# A felvágós: pattintsd bele a kocsikulcsod!
Talán ez a módszer tartogatja a legtöbb menő-faktort, hiszen:
- Ha autóval vagy, valószínűleg nem is iszol, szóval te vagy a megmentő!
- Ha iszol, és cserébe kihúzol egy éjszakát az autó kényelmetlen ülésein fetrengve, szintén hős vagy!
- Villanthatsz egy nagyot a slusszkulccsal, a rossz hírünk csak annyi, hogy a legtöbb menő kocsi kulcsát már nem tudod se parafába, se kulcslyukba dugni...
8# A hentes: döfj bele egy kést!
Ha a fenti módszerek egyike sem nyerte el a tetszésed, fogj egy kést és szúrd a parafába. A recés kés a legjobb, de bármelyik hegyesebb megteszi!
9# A mazoista: vágd le!
Ha gyöngyöző vagy habzóborról, esetleg pezsgőről van szó, legjobb, ha fogsz egy kardot, vagy csak egy méretes kést, és nagy lendülettel, vigyázva a végtagokra, levágod a palack nyakáról.
Ezt a módszer sabrage-nak hívják és talán a leglátványosabb mind közül!
10# A konyhatündér: melegítsd fel!
Kezdd el hevíteni a palack nyakát, egészen addig, amíg elkezd a dugó kilökődni, vagy - ha nem sajnálod az italt - állítsd bele forrásban lévő vízbe, és várd meg, míg a dugó elindul kifelé...
Ugye most már egy lakatlan szigeten is pukkanna az a palack?!?!
(via Food Hacks)