Kolbász, marhaszegy, bbq, tarja, debreceni+sör=boldogság.

Ha lennének a témában tudományos kutatások, minden bizonnyal elsöprő erővel állapítanák meg, hogy ha egy férfi elé valamiféle szaftos húst és egy korsó sört tesznek, a szervezetében nagyobb mennyiségben jelenik meg a boldogsághormonként is emlegetett endorfin. Mutatunk öt olyan helyet, ahol a haverjaiddal együtt túladagolhatod magad szaftos, lucskos húsokkal.

Bp Barbq

A Bp Barbq az egyik kedvenc gasztrópontunk a városban, egy igazi hedonista katedrális, ahol a főpap, Serényi Zsolt mániákus alapossággal és szenvedéllyel készít elképesztően finom és szaftos dolgokat. Mostanában a Tipsy texan az egyik sláger, de szerintünk a káposztásan lucskos Reuben szendvics is megkerülhetetlen. Hatalmas előny, hogy kevert italokban is nagyon ott vannak, szóval egy zarándoklatot mindenképpen megér.

Cupákos

A bulinegyed szívében, egy lépésnyire a környék szívcsakrájának számító Kazinczy utcától nyitott meg májusban a Cupákos. A neve máris sokat elárul, vegák, vegánok jobb ha másfelé veszik az útirányt, ez ugyanis egy 2.0-ásított falatozó, ami a hentesbüfék élményét emeli hipszterkompatibilis szintre. Vannak egészen pénztárcabarát megoldások (zúzapörkölt 1290-ért?!), de mondjuk a észak-afrikai ihletésű merguezért sem sok az 1990 forint. Kolbász, töpörtyű, csülök. Nagyon kortárs, de közben oldszkúlan magyaros, adjuk az ilyet.

Vágódeszka

A neve olyan, mintha ugyanaz a pr csapat találta volna ki a koncepciót, mint a Cupákosét. Retrómagyaros fogások 2017-re pimpelt köntösben: a burger unokatesójának számító robuci, császárszalonna, tarja, magyaros burger, debreceni, kolbász, utóbbi zsírtól csillog, kovászos uborka, mustár és ajvár társaságában érkezik. Sörnek Krusovice van csapon, szóval ne legyenek illúzióink: ez egy igazi férfimenedék, még akkor is, ha nem ekként pozicionálja magát.

Beef Heaven

Új hely a térképen a Beef Heaven, akik azért mégsem most jöttek a hathúszassal, hiszen a Liszt Ferenc téri intézmény mögött a burgerszcéna egyik legrutinosabb csapata, a Tuning áll. High end éttermi környezetben a marhaszegyre és a streakre helyezik a hangsúlyt, de nem hiányzik az étlapról a burger sem. Ha a nagy ő előtt szeretnél villantani, de úgy, hogy nem mondasz le a szaftos húsokról, akkor ne keress tovább.

Töltő

A Wesselényi utcai Töltő már régebbi versenyzőnek számít, annak ellenére, hogy 2015-ben nyitott. Ez az a hely, ahol a kolbászos bucikat művészi magasságokba emelték, egy darab kolbász egy kifliben még nem volt ennyire esztétikus élmény, ennyire költői látvány.

A grillkolbászokat helyben töltik, a pékárú és a szószok saját gyártásúak, és ezek mellé még craft sörök között is válogathatunk. Aki ráadásul csípi az erőset, az itt nagyon maszek chilis szószok között válogathat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lettem villanyborotva-hívő – Braun S9 Pro+-teszt

Így lettem villanyborotva-hívő – Braun S9 Pro+-teszt

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

További cikkeink a témában