Egy étel, ami híd Magyarország és Svédország között.

A Swedish Club egy Seattle–ben működő, svéd-amerikaiak által fenntartott kulturális intézmény, amelynek célja a svéd kultúra és életmód népszerűsítése. Hozzájuk látogatott el az Eater stábja, hogy kiderítsék, milyen az igazi IKEA-húsgolyó, amit akár otthon is el lehet készíteni. Elsőként egy halas ételt, a Lutefisket próbálják ki, ami érlelt hal, amit főként főtt krumplival meg zöldségekkel kínálnak.

Aztán jön a magyarok kedvenc svéd étele, az IKEA-húsgolyóként ismertté vált svéd húsgolyó. A hölgy félig marha, félig sertéshúsból gyúrha össze a húsgolyót, pakol mellé nagy kockákra vágott vöröshagymát, borsot és kenyérmorzsát. Zöldségekkel és vörös áfonya szósszal kínálják.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

A legszörnyűbb lakóközösség lakógyűlésére is elmegyünk Sophie helyett

További cikkeink a témában
Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!
Hirdetés