Minden idők legkomplexebb ízű koktélja önmagában is nagyon vagány, de ezzel a szívószállal egyenesen pusztít.
Nem teszünk úgy, mintha ismerned kellene a Bloody Maryt, de azért szólunk, hogy ha még nem kóstoltad, akkor ezt érdemes mielőbb pótolni. Még a recepttel is segítünk.
A tökéletes Véres Marikához szükséged lesz egy feles jó minőségű vodkára, nagyjából egy deci paradicsomlére, másfél cent citromlére, a fűszerezéshez pedig egy csipet sóra, borsra és egy öntet Tabasco, illetve Worcestershire szószra. Elkészíteni olyan egyszerű, hogy még másnaposan is menni fog, és ha már itt tartunk, tegyük is gyorsan hozzá, hogy ezt az alkoholos italt remek macskajaj elleni orvosságnak tartják.
Egy keverőpohárba betöltöd a vodkát, rácsapsz egyet-egyet a Tabasco szószból és a Worcestershire szószból, majd mehet bele a csipet szó és a bors, végül pedig a citromlé és a paradicsomlé. Ezeket alaposan összekevered, aztán áttöltöd egy lehűtött és jéggel megtöltött Long Drink pohárba. Nagyjából ennyi. Díszitheted zellerszállal, koktél paradicsommal, DE! ha ránk hallgatsz - és most jön a lényeg -, csinálsz bele bacon-szívószálat, mert ezzel a trükkel nem csak egy másnapos reggelt, de egy házibulit is durván az előnyödre fordíthatsz.
Ez sem sokkal bonyolultabb, mint maga a koktél. Négy lépésben magyarázzuk:
1. Meggyőződsz róla, hogy van otthon vékonyra szelt szalonna, alufólia és sütőpapír.
2. Az alufóliából kis hengereket gyúrsz, majd a bacont úgy rátekered, hogy a hengereket teljesen eltakarja, közben előmelegíted a sütőt 170 fokra.
3. A hengerekre tekert szalonnákat egy tepsiben sütőpapírra helyezed, aztán húsz perc alatt ropogósra sütöd.
4. A kész szívószálakat hagyod kihűlni, majd mehetnek is a koktélba.
Gratulálunk, most szereztél mesterdiplomát Bloody Maryből! Élvezd!
(via)