Ünnepélyesen is megnyitotta kapuit az anno Váci utcából ismert Babel étterem. A fine dining régi-új felszentelt temploma a Piarista közben találta meg helyét. Ott voltunk a megnyitón, hogy elmeséljük, mit lehet majd enni-inni.

Ha étteremmegnyitóról van szó, mindannyian arra gondolunk – helyesen –, lesz sok étel. Sajnos vagy szerencsére a Babel megnyitóján több volt az ital, mint az étel, így a Törley nyerspezsgő mámorában úszva a nyitóbeszédek pár apró részletének lejegyzéséről lemaradtunk, ezért utólag is elnézést kérünk.

Az étterem tulajdonosa, Hlatky-Schlichter Hubert elárulta, a Váci utcából ismert Babel nem csak elköltözött, hanem meg is újult. A Piarista közben most minden körülmény adott ahhoz, hogy az ország gasztroélményének egyik neves képviselőivé váljanak. Az étteremben három dolog kivételével minden magyar dizájnerek és tervezők munkáját dicséri. Egyedül a székek, az evőeszközök és a porcelán esetében nem tudtak magyar kreációk közül választani.

Az á la carte étlapon magyar és regionális fogásokkal találkozhatunk majd, amelyeket egyedülálló, nagy-Magyarország területéről származó borokkal tesznek még izgalmasabbá, ráadásul a hazai borokat kézzel csiszolt ajkai kristálypoharakból kortyolhatjuk majd.

2100 négyzetméteren 72 alkalmazottal vágnak bele az ízlelőbimbók meghódításába, de a közeljövőben tovább szeretnék bővíteni a csapatot. Hlatky-Schlichter büszke rá, hogy csapatában számos külföldről hazacsábított munkatárssal dolgozhat együtt, akikkel az állandóan magas minőség és a maximalizmus közös ügyük.

A megnyitón falatnyi ízelítőt kaptunk a Babelből, kóstoltunk alkoholmentes paradicsomos-málnás-mentás esszenciát, zöldborsót pannacottás fürjtojással, cékla tatárt retekkel, és a szerencséseknek malacpofa is jutott. A kanálnyi kompozíciók annyira kicsik voltak, hogy mire véleményt tudtunk volna alkotni, már el is tűntek feneketlen gyomrunkban. Ez a rapid randi éppen arra volt jó, hogy még kíváncsibbak legyünk.

A tulajdonos elmondta, nem a Michelin-csillag a cél, hanem az, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Szerintünk ez a megfogalmazás túlzóan óvatos, hiszen a korábban begyűjtött Gault & Millau sapkák és a Michelin-tesztek ismeretében úgy sejtjük, számíthatunk rá, mindent meg fognak tenni azért, hogy újabb csillag kerüljön fel a budapesti gasztrotérképre.

Egyelőre keveset mutatott magából a Babel, de éppen eleget ahhoz, hogy tudjuk, hamarosan visszatérünk, hogy nagy(obb) kanállal vegyünk mintát az ízekből.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

A legszörnyűbb lakóközösség lakógyűlésére is elmegyünk Sophie helyett

További cikkeink a témában
Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!
Hirdetés