"Nagyon boldog vagyok, hogy hosszú idő után elkészült ez a könyv, és végre arról beszélhettem, mesélhettem, ami igazán fontos, ami érdekes. Például az európai pályafutásomról, és a válogatott körüli helyzetről is" – mondta Dávid Kornél, könyvének, a Dávid Kornél – Az egyetlen magyar NBA-játékos bemutatóján.

Igen, ugyan Dávid volt ezidáig az eddigi egyetlen magyar játékos az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ben, és a könyv nagy részében is erről sztorizik, ám számára nagyon fontos volt, hogy ne kizárólag az NBA és a bulvár felé sodródjon életrajzi műve. Hanem bizony a számára roppant fontos, és egyébként nagyon sikeres európai karrierjét, valamint a magyar válogatottat, illetve a válogatott körüli problémákat is érintse.

A hihetetlenül közvetlen Dávid Kornél nyíltan, kendőzetlenül mesél arról, miért volt kénytelen távol maradni többször is a magyar válogatott meccseiről, összetartásairól, milyen gondok akadtak a biztosítással, miért nem jutott messzebbre az a generáció, mely sokkal többre volt hivatott.

Ezért már mindenképp érdemes lesz elolvasni a könyvet, de persze ki ne lenne kíváncsi a kosaras NBA-sztorijaira, hiszen együtt játszott minden idők legjobbjával, Michael Jordannel is, akit természetesen a magyar játékos is csodált, de megtudhattuk azt is, hogy Air Jordan azért elég nehéz ember is volt, valamint nagyon szigorú azokkal, akik nem tették oda legalább annyira magukat, mint ő. Márpedig...

A 107-szeres válogatott önéletrajza arra a gyakorta felmerülő kényes kérdésre is választ ad, van-e alapja az NBA-t érő drog- és doppingvádaknak, emellett mindent megtudhatunk a Chicagónál, a Clevelandnél, a Torontónál, a Detroitnál és a Washingtonnál is megforduló Dávid kinti életéről, és izgalmas sztorikat olvashatunk a sztárokról. Ez a könyv sportfanatikusoknak a kell!-kategóriába tartozik.

Dávid Kornél–S. Tóth János: Dávid Kornél – Az egyetlen magyar NBA-játékos, Ulpius-ház, 285 oldal, 2999 Ft

Itt vedd meg: Ulpius-ház

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Hiába lett remek, dögrováson van a Sony VR-headsetje

További cikkeink a témában