A brutális verseny jetskit öt éve senkinek sem sikerült legyőznie. Tippelsz, mennyivel tud menni?

Az olasz motorgyártó és az osztrák Hydrospace közös gyermekeként született verseny jetskit sokan a jetskik Ducatijaként emlegetik, bár szerintünk a jetskik Bugatti Veyronja még jobban illene rá, hiszen a francia-német szupersportautóhoz hasonlóan a Benelli gépe is legyőzhetetlennek bizonyult a maga kategóriájában. Ez nem kis teljesítmény, hiszen a Benellit olyan gyártók próbálják folyamatosan megszorongatni, mint a Kawasaki, vagy az olasz MV Agusta, de a Benelli rakétája 2009 óta mégsem talált legyőzőre.

A Benelli a 328 kilogrammos gépbe egy brutális, 347 lóerős motort szerelt – vagyis tulajdonképpen kettőt, hiszen a jetskiknél szokatlan V6-os motort úgy sikerült létrehozniuk, hogy két Benelli 1130 Superbike motorját összeillesztették. Hogy kicsit kontextusba helyezzük: ez nagyjából olyan, mintha egy izmosabb E-Merciből kiszerelnénk a motort, aztán raknánk rá egy kormányt, néhány stabilizáló szárnyat, és adjad neki! Ennek köszönhetően a Benelli rakétája jelenleg a leggyorsabb jetski a piacon, amelynek végsebessége a 150 km/h-t is eléri.

Hogy a 24.855 dolláros ár (kb. 5,5 millió forint) ehhez képest sok vagy kevés, azt mindenki döntse el vérmérséklete szerint, mindenesetre az biztos, hogy ezért a pénzért egy olyan közlekedési eszközhöz jutsz hozzá, amely bármelyik Porschénél, de talán még egy Ferrarinál is exkluzívabb és feltűnőbb jelenség.

Próbáld ki!

Jetskivel csapatni a hullámokon komoly fíling, de nagyon adja egy jachtozás is, ami sokkal közösségibb élmény, mint szólóban rodeózni a vízen. Jetskin például nem lehet borospohárral a kezedben csajozni! Szóval ha mondjuk bevállalnál egy penge vitorlást, akkor a Navigare Yachting Club oldalán tájékozódhatsz a bérlési paraméterekről. Persze ha már bérelsz egy ilyet, akkor nem árt, ha tudsz hajót vezetni. Akár már egy nap alatt le tudsz tenni olyan hajóvezetői vizsgát, amivel aztán becélozhatod az Adriát. Hajrá!

Nagyon penge vitorlás témájú cikkeink vannak, csekkold őket!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Penny, Penny, Penny!

További cikkeink a témában