Az SR9009 nevű gyógyszer úgy növelte a kísérleti egerek izomzatát, hogy nem engedték őket mozogni.

Az amerikai Scripps Kutatóintézet hónapok óta egereken teszteli az SR9009 nevű gyógyszerét, amely a kísérleti egerek izmaiban növeli az anyagcsere gyorsaságát. A kezelésen átesett állatok vékonyabbak és izmosabbak lettek, ráadásul jóval nagyobb távolságokat voltak képesek lefutni, mint az SR9009-terápia előtt. Az aerob gyakorlatok zsírégető hatását másoló gyógyszer a kutatók szerint segíthet a túlsúlyban és a kettes típusú cukorbetegségekben szenvedőkön.

A gyógyszer alkotója Thomas Burris professzor, aki a szer segítségével csökkentette a kísérletiegér-populáció túlsúlyosságát. A gyógyszer sikeréért egy protein, a Rev-ErbAα a felelős, amely a májban felgyorsítja a cukor és a zsír égetését, segíti a sejtfalak regenerálódását és a szervezet gyulladáscsökkentő képességét.

Az igazán érdekes a gyógyszer hatásában az, hogy az egerek izomzata annak ellenére indult fejlődésnek, hogy nem engedték őket mozogni. Burris professzor szerint, ha az emberi szervezet esetében is működik az SR9009, az hatalmas segítség lehet anyagcsere problémákban szenvedőknek, és azoknak, akik nem tudnak edzeni. A korábban említett problémákon kívül izomsérülések – szívinfarktus, szívritmuszavar, sorvadás – regenerálódásában és az öregedés hatásainak ellensúlyozásában is segíthet a szer.

A magunk részéről abban is biztosak vagyunk, hogy az izomtabletta máris felkeltette egy halom sportorvosi stáb figyelmét, és valószínűleg a katonaság is szemmel tartja a termék fejlődését, ők mindig is élénken érdeklődtek a teljesítményfokozó szerek iránt.

(Fotó: The Scripps Research Institute) 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Félelmetes bukással indult a Tour de Hongrie

Nem volt boldog Mbappé, amikor arról kérdezték, a Real Madridnak fog-e szurkolni

12 éve egy sima szurkoló volt, most BL-döntőbe vezette a csapatát

További cikkeink a témában