Az Innovation Center of US Dairy nemrég elvégzett egy felmérést az Egyesült Államokban ezer 18. életévét betöltő amerikai bevonásával. A kérdés, amire választ akartak találni: vajon az amerikaiak mit gondolnak, hogyan készül a csokis tej?
A válasz ugyanakkor korántsem volt annyira egyértelmű, mint amennyire mondjuk neked elsőre tűnik.
A megkérdezettek mintegy felének (48%) ugyanis lényegében fogalma sem volt arról, hogyan dobják össze a finom innivalót
– az ugyanis túl merész elgondolás lett volna, hogy a csokis tej talán tényleg csokis tej, vagy legalábbis csokoládé ízesítésű. (Mert manapság, a nagyipari élelmiszerek és italok korában jobb kételkedni mindenben.)
De talán még mindig nem olyan rossz a helyzetük azoknak, akik bátran vállalták azt, hogy közük nincs a kérdéshez. Bár így tett volna az a 7% is, aki úgy vélte, hogy a csokis tejet a barna tehenek adják.
Tehát, ha elsőre nem lett volna világos: a csokis tejet a barna tehenek adják, a tejet pedig értelemszerűen a fehérek.
Valahogy így – bár azt nem tudjuk, hogy a tarkákból milyen színű csorog:
Amennyiben a felmérés reprezentatív, és a 7%-ot levetítjük a teljes amerikai lakosságra – valószínűleg a gyerekek sincsenek jobban tisztában a csokis tej pontos eredetével –,
legalább 23 millió emberről beszélünk.
Ez már önmagában is hatalmas szám, és ha hozzávesszük azt, hogy nem a teljesen elszigetelt Észak-Koreáról, hanem a világ legjobb egyetemeinek otthont adó gazdasági és technológiai nagyhatalomról beszélünk, akkor csak még inkább fogni kezdjük a fejünket. Bár azok után, hogy sok Harvard-hallgatónak fingja sincs arról, mi Kanada fővárosa, talán nem is kéne annyira meglepődnünk a csokis tejen...
(via)