Egészen rendhagyó formavilággal hódít ez a portugál luxusingatlan

Kívülről talán még egy ultramodern űrhajóra is hasonlít ez szokatlan vonalvezetésű, ám páratlan műgonddal megtervezett otthon.

Azt persze már első ránézésre meg lehet érteni, hogy miért kapta a Casa Elíptica nevet. A helyi, azaz portugál építészek által tervezett ingatlan dizájnját a görbe vonalak határozzák meg. Egy kicsit olyan az egész, mintha az óceánparti fuvallatok és a víz alakította volna ki a formavilágot, ám egy ilyen helyszínen jól is van ez így.

A rendhagyó formák ellenére a ház a letisztult, fehérben pompázó külső és belső elemeivel mégis kiegyensúlyozottságot, harmóniát és higgadtságot áraszt magából. Az építészek elmondása szerint szerettek volna organikus, természetes dizájnt kialakítani, amelyet pont ebben a környezetben kell megtapasztalni anélkül, hogy az ember a tudatában lenne, hol kezdődik és hol ér véget ez a ház. Nos, a képek alapján elmondható, hogy sikerült megvalósítani a terveiket. Mi szívesen megtapasztalnánk, milyen lehet ebben a környezetben, egy ilyen otthonban élni.

(Mario Martins)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon