Ez az észlény egy Facebookon megosztott képért kapott 15 év börtönt

Pedig a képen még egy feldarabolt hulla, vagy egy teherautónyi kokain sem volt, csak egy ártatlannak tűnő pisztoly.

Korunk Albert Einstenje viszont feltételesen volt szabadlábon, így aztán szigorúan tilos lett volna fegyvert birtokolnia. Miután az FBI megtalálta a Facebookra feltöltött képeket, azonnal letartóztatták Malik First Born Allah Farradot, akit a bíróság 188 hónap börtönre ítélt.

Mondjuk szerintünk az ilyen szintű hülyeséget a börtön sem gyógyítja.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, de a Windows Central értesülései szerint a Microsoft február 1-én készül bemutatni a Lumia 650-et, ami könnyen lehet, hogy az utolsó lesz ezen a néven.

Maga a telefon a hírek szerint egészen fapados lesz, így az ötcolos kijelzővel, Snapdragon 212 procival, 1 GB RAM-mal és 8 MP-es kamerával felszerelt teló a legolcsóbb olyan telefon lehet a piacon, amin már Windows 10 fut.

A pletykák szerint pedig ezzel a Microsoft bezárja a boltot - legalább is ami a Lumia nevet illeti, és az egységesítés jegyében átállnak a Surface Phone-ra. Hogy ebből végül mi valósul meg, az egyelőre bizonytalan, de az egészen biztos, hogy a Microsoft tényleg dolgozik egy telefonon ilyen néven, amit még valamikor az idén be fognak mutatni.