Bámulatos dolgokra képes ez a holografikus asztal

Láttunk már üvegbe zárt hologramot és olyan szemüveget is, ami úgy jeleníti meg a dolgokat, mintha hologramok lennének, de amit az ausztrál Euclideon összehozott, az ezeket is messze felülmúlja.

Képzelj el egy asztalt, amin bármilyen virtuális 3D-s modellt úgy nézhetsz meg, mintha valódi makett lenne, szabadon forgathatod, módosíthatod, és ehhez nem kell méretes sisakot sem a fejedre húznod, csupán egy napszemüveg-szerű szemüveget. Vagy ha nem tudod elképzelni, akkor tessék, nézd meg a saját szemeddel.

Nekünk az első gondolatunk mondjuk az volt, hogy ezen azért elég faszán lehetne sim cityzni, de az Euclideon ennél egy fokkal hasznosabb dolgokra szánja az asztalt, például mérnököknek vagy várostervezőknek, akiknek a munkáját jelentősen megkönnyítené az új technológia. Ami persze nem meglepő, hiszen a tervek szerint jövő februárban piacra kerülő asztal nagyjából 47 ezer dollárba fog kerülni, bár simán el tudjuk képzelni, hogy van olyan megszállott gémer aki kiadna 12 millió forintot egy ilyenért.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon