A Panasonic átlátszó tévéjétől tuti dobsz egy hátast

A Panasonic mostanában talán nem nyomul olyan látványosan tévé témában, mint a Samsung vagy az LG, de az biztos, hogy a CES szórakoztatóelektronikai kiállítást kiütéssel nyerték ezzel az átlátszó tévével.

Még mielőtt... az átlátszó tévé természetesen csak kikapcsolt állapotban átlátszó, nagyjából úgy néz ki, mintha egy sötétített üveg lenne a szekrényen, de amikor bekapcsolod, akkor jön a nagybetűs CSODA.

átlátszó panasonic tv 1

A trükk a tévé alján és tetején végigfutó fakeret, ebben vannak ugyanis azok a mikro led-ek, amelyek az üvegre vetítik a képet. David Cooperfield sírva könyörögne, hogy ezt felhasználhassa valamelyik produkciójában.

átlátszó panasonic tv 2

Hogy a képminőség milyen, azt a The Verge által készített gifekből elég nehéz megállapítani, de annyi biztos, hogy a technológia már full HD felbontásban is működik, így talán már nem is kell olyan sokat várni, mire az átlátszó tévék a boltok polcain is megjelennek.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Nem csak az autóknak van töréstesztje, de mielőtt utasokkal felküldenék, a repülőgépeknél is kipróbálják a worst case scenariót. Utóbbi persze valamivel látványosabb és sokkal drágább.

Az alábbi videón a Boeing 727-es töréstesztjét izgulhatjuk végig, de ha csak a valódi akció érdekel, akkor nagyjából a 42. perctől érdemes nézni. Itt látható például az a rész is, ahogy a pilóták ejtőernyővel kiugranak a gépből a becsapódás előtt. A leglátványosabb jelenetet külön ki is couboztuk, hogy ne keljen keresgélned.