Üzenj az űrből bárkinek

Egy friss Kickstarter projekt keretein belül te magad szponzorálhatod egy mikro-műhold életét, cserébe a saját üzenőfaladként használhatod a Twitteren. Egy üzenet egy dollár.

A SkyCube a világ első közösségi űrprojektje, ami gyakorlatilag egy szabványos, úgynevezett 1U műhold, melynek mérete nem haladja meg a 10x10x10 centimétert, súlya pedig az 1.33 kg-ot és általában teljesen normál (már-már háztartási) elektronikai alkatrészekből épül fel, hogy bárki (de főleg egyetemek) készíthessen magának saját műholdat. És lássuk be ez azért nem semmi! A készítés egy dolog, de feljuttatni az űrbe egy ilyen barkácskockát az már egy másik és tegyük hozzá, méregdrága tészta.

Épp ezért a SkyCube kihasználja a Kickstarter közösség erejét, hogy a projekt sikeres legyen és mindenki részt vehessen benne, ha csak pár másodpercre is, egy okostelefon segítségével, mivel a SkyCube-hoz tartozik egy app is (természetesen), amivel a szponzoráció mértékétől függően az űrből küldhetünk Twitter bejegyzést, vagy kérhetünk maguknak egy privát fotót, valamikor 2013 első negyedévében. Azért egy az exoszféra feletti hideg és fekete űrből küldött Yeah! Túléltük a Maya világvégét! Bulizzunk! Twitterbejegyzés elég sokat  dobhat a szociális online életünk sivárságán.

A kis kocka a SpaceX cég Falcon 9 rakétájának rakterében fog utazni, majd miután szabadjára engedik az űrben 90 napig közvetít üzeneteket, készít fotókat és videókat, úgy hogy gyakorlatilag alig marad ki terület ami felett ne lebegne el. Ezek után egy speciális titán-dioxid réteggel bevont három méter átmérőjű ballon segítségével szépen visszaereszkedik a mi kis kék bolygónkra. Mi drukkolunk, sőt még talán egy Twitter accountot is lövünk magunknak egy tavaszi, űrbéli Hello világ! üzenet erejéig. Egy dodó nem pénz érte...

(forrás: Kickstarter)

Még több "kocka" cucc a Player tech rovatában!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon