A legjobb focis reklámok, amelyek miatt azt se bánod, ha megszakítják a kedvenc sorozatodat.

A tizenegyes

Roberto Baggio és az ő keresztje: a ’94-es világbajnoki döntőben kihagyott tizenegyes élete végéig kísérteni fogja, ez biztos. Viszont sportemberi nagyságát semmi sem dicséri jobban, mint az, hogy négy évvel később újra odaállt, újra megpróbálta - és nem hibázott. Ez a reklám tökéletesen megfogja mindennek a lényegét.

A következő oldalon Beckhamet alázzák!

A kölyök

A pofátlanság non plusz ultrája ez a kissrác, de egyszerűen nem lehet nem imádni. Hiába, no, az ilyen reklámok azok, amelyekért nem sajnálunk literenként két forinttal többet fizetni a kóláért.

Kattints a világsztárok gladiátorkodására! 

Lehet, hogy barátságosak!

Egy igazi nagy mainstream klasszikus a sportszergyártó felhozatalból, szokatlanul hatásos látványvilággal. A kölyökképű Maldini egészen priceless benne, ahogy ártatlan arccal és mulatságos angol kiejtéssel azt mondja, lehet, hogy barátságosak. Nem, nem azok.

Menj tovább, ha zseniális focistacsajokat szeretnél látni! 

Made in China

A 2003-as női világbajnokság legzseniálisabb reklámja: az USA-Kína meccset hivatott népszerűsíteni. Az amcsi csajok gyanútlanul ébrednek a meccs reggelén – és mit látnak, amikor kinéznek az ablakon? Olyat, amit a legjobb esetben is csak a brutális jelzővel tudunk illetni.

A folytatásban a pókerarcú Özil Nutelláért harcol!

Mogyorókrém

A gagyidíjas reklám a felsorolásból, de egyszerűen kihagyhatatlan, hiszen amióta Özilt megláttuk, várjuk, hogy felajánlják neki egy westernfilm főszerepét. A Pislogás Nélküli Ember egy hotelalkalmazott ellen, a tét egy üveg Nutella.

Beckenbauer is beszállt a reklámiparba. Katt tovább! 

Herr Beckenbauer

Hogy az öreg kapható ilyesmikre, magunk se gondoltuk volna, de a tavalyi németországi női világbajnokság őt is megfertőzte, így megcsillantotta humorát. Ez az a reklám, ami úgy végződik, ahogyan sosem hinnéd.

Kaká, Zidane, Beckham, Raúl, Lampard és Platini együtt a következő reklámban! 

Dreamteam

Te kit válogatnál be a csapatodba, ha nem lennének határok? Már a Lampard-féle felhozataltól is hátast dobunk, pedig a vezércsel még hátra van… Több generációs célcsoport, pompás reklámfogás!

A folytatásban: a kis Forlán leég...

Tapsoljuk meg!

Az egyik legzavarbaejtőbb reklám a felhozatalból, de talán épp az abszurdsága miatt szeretjük annyira. A kis Carlitos Forlánnak öltözött farsangon, de az osztály nem igazán értékeli a jelmezét.

A következő reklámban a labda a főszereplő! 

Ál/Arc

Mit bámul mindenki ezen a kedves, mosolygós nénin? Mi buktat le egy repülőn egy ártalmatlannak tűnő, de álruhás ügynököt? Hát persze, hogy a labda!

Mia Hamm is beveti magát a következő oldalon! 

Cselezünk, Barbie!

Na, ha azt gondolod, hogy a nőknek a konyhában a helyük, akkor mit lépsz a focista Barbie-ra? Mia Hamm, minden idők legnagyobb női focistája, akit Pelé a világ valaha volt legnagyszerűbb játékosai közé sorolt 2005-ben, igazi nemzeti hős Amerikában – nem csoda, ha ő lett a Suck Soccer Barbie reklámarca. A pizza-kóla kombó mindenesetre eléggé error a végén.

A folytatásban meglátod, Berbatov mekkora színész!

Berbacard

Ha Berbatov úgy is fut, mint egy álomkóros, attól még színésznek igen kiváló, kommentben már sejteni is vélik, hogy ha szögre akasztja a stoplist, Hollywood vár rá. A bolgár reklám egy nem túl burkolt United-fricska, avagy mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

Egyetlen rossz döntés romba dönthet mindent, még Rooney-t is. A következő reklámban magad is láthatod! 

Hajléktalan

Minden idők egyik legzseniálisabb focis reklámja ez, semmi kétség nem férhet hozzá. Hogyan változtathatja meg egyetlen pillanat, egyetlen hibás döntés vagy elrontott csel a meccset, s ezáltal a futballtörténelmet és egy játékos életét egyaránt. A hajléktalan Rooney egészen konkrétan röhögőgörcsöt okoz sokadik nézés után is.

Forlán érintése sokat ér, a következő reklámból ez is kiderül! 

Kézmosás?

Hogyan lesz egy jobb kézből Facebook-mém, avagy mindenkinek jár 15 perc hírnév. A dologgal csak annyi gond van, hogy ha a kisujjadat nyújtod, szép lassan mindened bajba kerül…

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában