Zsedényi Csaba: Kulcs a nőkhöz

  • Ebben a sorozatban ezt a könyvet olvashatod hétről-hétre, fejezetről-fejezetre. Ha tetszik, és gyorsabban haladnál, mint mi, innen megszerezheted!

Előfordul, hogy tökéletesen közelítesz meg egy lányt, tetszel neki, külsőre is az esete vagy, mégis elutasít. Ezer oka lehet: barátja van, nemrég szakított és nincs kedve megismerkedni senkivel; nem mer ismerkedni, csak ha van közös ismerős. Az pedig férfiaggyal szinte érthetetlen: nagyon tetszel neki, de attól fél − jogosan, vagy teljesen alaptalanul –, kiderülne, ő a szépségén túl mással nem tudna eléggé hatni rád, kiderülne, hogy kevés valójában, ezért inkább lepattint.

Mi ebből (is) a következtetés? Legyünk bármilyen ügyesek, legtöbbünk számára nem lehet bármikor, bármelyik csajt felszedni. Nem is az a célod, mint a nővadászoké, a csábítómestereké (PUA: Pick-up Artist), hanem hogy sikereid legyenek a lányoknál. Egyáltalán ne törődj érzelmileg azokkal az esetekkel, amikor nem jött össze! Tapasztalatként fogd fel, elemezd; ha hibát követtél el, akkor tanulj belőle, majd lépj tovább a következő ismerkedéshez!

Ahogy az elején kezdtem, a legtöbb pasi álldogál a söröskorsójába kapaszkodva a szórakozóhelyen; úgy tűnik, mintha várná, valami csoda folytán egyszer csak a lány szólítja meg őt. (Még szerencse, hogy a lányok jó része azt hiszi, ilyenkor vagányul állunk ott. Ha tudnák, hogy csak nem merünk mozdulni…) Gondold meg, bárhogyan és bármit mondani egy lánynak, nagyobb eséllyel vezet sikerre, mintha meg sem próbálod. Oda kell menned a lányhoz, mert valószínűtlen, hogy ő váratlanul megközelít. Azaz csak nyerhetsz, csak jól jöhetsz ki az odamenésből! Bármit csinálhatsz, bármilyen gyenge módon, és bármilyen dumával.

A fentiek megértésével − gondolati szinten − talán már egyáltalán nem látsz semmilyen komoly félnivalót a lányoktól és a megismerésüktől. Mégis, amikor helyzetbe kerülsz, az érzelmeid megbénítanak, terveid ellenére nem teszel semmit. Hogyan küzdd le akkor a megszólítással kapcsolatos félelmeidet? Először is a változás szándékának kell meglenni benned. Ezt felerősítheted azzal, ha elképzeled, milyen lesz az életed 5, 10, 20 év múlva akkor, ha nem változol. (Erre a gyakorlatra szánj nyugodtan néhány percet!) Gondold végig, milyen lesz a jövőd, ha így haladsz tovább az életutadon, hova fogsz kilyukadni. Ha elégedetlen vagy jelenlegi eredményeiddel, ha nyomasztó, sőt katasztrofális helyzet várható, akkor − remélem − a következőhöz hasonló erélyes mondat fogalmazódik meg benned: „Márpedig ez nem mehet így tovább, igenis kézbe akarom venni, rendbe akarom tenni életemnek ezt a területét!” Jelened a múltbeli döntéseidnek (vagy azok hiányának) az eredménye, a jövőről most dönthetsz. Most tudod megalapozni, milyen lesz az életed öt év múlva. Ha te nem kötelezed el magad a boldogabb élet elérése mellett, akkor senki más nem fogja helyetted megtenni. Csak ajtókat nyithatok meg előtted, de nem rángathatlak keresztül rajtuk. Neked kell azokon keresztülmenned.

A módszer pedig a következő: szólíts meg sok lányt, minél hamarabb! Elhiszem, hogy nem tetszik a válasz, és látszólag ellentmondásos is. Pedig sajnos ez az egyetlen helyes válasz, nincs más mód. Mindjárt megmagyarázom miért, és jó néhány segítséggel is szolgálok.

A pszichoterápiában fóbiák, szorongások ellen használnak hasonló módszert, például a pókoktól, vagy a lifttől való félelem leküzdésére. Elsőként relaxációs technikákat tanítanak a páciensnek, hogy uralhassa, kontrolálhassa az érzéseit. (Tehát nem elnyomásról van szó.) Második lépésben fokozatosan kezdik hozzászoktatni a pácienst a félelmet kiváltó eseményhez. Például: első lépésben csak egy fényképet mutatnak egy pókról, majd műpókot, stb. Mindkét kiegészítő módszer jó, ha szükséges használd ezeket. Nemsokára említek az utóbbival kapcsolatosan is ötleteket.

Az ember belső világa felosztható a következők szerint is: gondolatvilág, érzelemvilág, a cselekvéseket irányító akaratvilág. Gondolatvilágodban valaminek a megértése révén azonnal változás állhat be, és másképp vélekedhetsz akár a világról is. Ezzel szemben az érzelemvilágodban a változások lassabban következnek be, vagy nagyon intenzív eseményre − pl. balesetre − van szükség a változáshoz. Az érzelmeid jellemzően csak hosszan tartó tapasztalások révén módosulnak. Ilyen megtapasztalás lehet esetedben, ha tudatosan, vagy akár szinte esélytelen dumával odamész − egy szórakozóhelyen, valamelyik este − 20 lányhoz, és megtapasztalod milyen sikertelennek lenni. Mondd nekik például azt a mondatot: „Szia, nagyon csinos vagy, mi a telefonszámod?” Ez kellően esélytelen, de mégsem bunkó módon azt mondtad neki, hogy „Jössz szobára?”. Eközben tudatosan figyeld meg magad, milyen érzés a visszautasítás. Szükség szerint ismételd meg ezt a gyakorlatot, előbb-utóbb az érzelemvilágodban rögzülni fog, semmilyen katasztrófa nem történik az elutasítás során, ami miatt valóban aggódni kellene. Az igaz, hogy kellemetlen érzés lesz, ugyanúgy, mint egy kaviccsal a cipődben menni. De mindkettő lehetséges! Erre való az akaratod, amelyet nem csak érzelmi, de gondolati úton is irányíthatsz! Ha eddig bárki azt mondta nekem, hogy ő képtelen megszólítani egy lányt, akkor én a következőt szoktam kérdezni: „Ha adnék neked egymilliárd forintot azért, hogy odamenj ahhoz a topmodell-külsejű lányhoz, oda tudnál menni?”. A válasz minden esetben igen volt. A végső érvemet még soha nem is kellett bevetnem: „És ha pisztolyt fognék a halántékodhoz, akkor képes lennél?” (Mégiscsak jobb valami pozitív dologgal rávenni valakit valamire, mint negatívval.) Tehát képes vagy rá, hogy a gondolatvilágod segítségével uralkodj az akaratodon, a cselekvéseiden, és a célod eléréséhez – az érzelmeidben meglevő félelmek és egyéb frusztrációk ellenére is − azt tedd, amit akarsz. A célod elérése fontos számodra, megéri a kellemetlen érzés elszenvedését. Azt gondolom, vannak fontosabb dolgok a félelemnél, és egy szerelem bőven ér annyit, mint egymilliárd forint! Tanulj meg kaviccsal a cipődben járni, és morzsold szét, amilyen kicsire csak lehet!

A jövő pénteken megjelenő következő részben arról olvashatsz, hogyan érheted el különböző módszerek segítségével, hogy valamennyire sikeres legyél az ismerkedés területén. A "kezdd kicsiben" és "ne félj a kudarctól" tanácsokkal kapcsolatban konkrét gyakorlatok leírását is megtalálod majd benne.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ezért a lányért lefutnánk az Ultrabalatont

Különös jelentést kapnak a vízből kibukkanó graffitik

További cikkeink a témában