A Bugatti Veyront is megeszi reggelire – 1700 lóerős lehet az SSC Tuatara
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Újabb infókat osztott meg az SSC a három éve készülő új szupersportautóról, a Tutaráról, és bár momentán úgy fest, hogy az előre beharangozott tavaszi bemutató csúszni fog, a hajmeresztő technikai adatok alapján kezdhetnek izzadni a Bugattinál.

A Shelby SuperCars (aminek semmi köze a Caroll Shelby nevével fémjelzett tuningcéghez) már az előző, 2007-ben bemutatott Ultimate Aeróval bevitt egy mélyütést a világ legjobb sportautójaként emlegetett Veyronnak, amikor megdöntötték vele a Bugatti sebességrekordját (leggyorsabb szériagyártott autó), a Tuatara technikai adatai láttán viszont az a benyomásunk támadt, hogy az SSC a föld színéről is el akarja söpörni a rivális francia gyártót.

Konkrétan azt találták mondani, hogy a kocsit hajtó hétliteres, ikerturbós V8-as motor eddig hangoztatott 1350 lóerős teljesítménye könnyen 1700-ra is nőhet, legalább is azoknak "akik nem szeretik, ha szabályok közé szorítják őket." Sejtelmes.

Hogy mire akartak ezzel utalni, egyelőre nem tudhatjuk, de reméljük, nem arra, hogy a Forma–1-es autókhoz hasonlóan kimaxolt motorteljesítmény néhány ezer kilométeres élettartammal párosul.

A 2012 legdrágább autóiról szóló válogatásunkba is bekerült Tuatara egyébként túl van a motorteszteken, a V8-as erőmű a dyno teszten és az utcai forgalomban – egy átalakított Aeróban – is kiválóra vizsgázott. A Bugatti szerint a kocsi elméleti végsebessége 443 km/h, ha pedig az elméletet a gyakorlatba is sikerül átültetniük, akkor a saját rekordjukra is rávernek majd jó 30 km/h-t.

(Forrás: Motor Authority)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.