Elég annyit mondanunk, hogy ez a kocsi megnyerte a Concorso d'Eleganza Villa D'Este-et és annak amerikai megfelelőjét is? Nem? Akkor inkább mutatjuk.

Ha esetleg nem ismerted fel azonnal a klasszikus, Zagato által tervezett formákat, az nem a véletlen műve. Az utánozhatatlan szépségű Alfáért elsősorban Giuseppe Aprile-é érdemel dícséretet, aki 1938-ban, egy kis olasz karosszériaépítő manufaktúra tulajdonosaként kaparintotta meg az 1750 GS típusjelű Alfát, és egy teljesen új, egyedi karosszériát tervezett neki.

Hogy a '31-ben gyártott Gran Sportokba gyárilag beszerelt 86 lóerős motoron is bütykölt-e, arról nem tudunk, de az biztos, hogy a rendkívül aerodinamikus kasztni miatt a kocsi valamivel így is túlszárnyalhatja a kompresszoros alapváltozat 145 km/h végsebességét.

A 83 éves autó viszonylag jó állapotban vészelte át az ezt követő évtizedeket, de ahhoz, hogy így nézzen ki, természetesen kellett a jelenlegi tulajdonos elhivatottsága is, aki 2008-ban teljesen felújíttatta a gyönyörű járgányt, amely ezek után 2012-ben először a Pebble Beach-i Concours d'Elegance-t húzta be, majd idén a Villa D'Este közönségdíját is elnyerte.

Ha valaki esetleg meg akarná vásárolni, annak Corrado Lopresto úrral kell tárgyalnia a vételárról, de ha sikeresnek szeretnéd érezni magadat az életben, akkor azt tanácsoljuk, hogy inkább valamilyen más célt tűzz ki magad elé.

 Tavaly is egy mesés Alfa és Ralph Lauren Bugattija nyert, vess rájuk néhány pillantást!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Szeretnél luxusban és csendben messzire menni? – Nissan Ariya-teszt

A Volvo végleg felhagyott a dízelmotoros autók gyártásával

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés