Többször is piros zászlóval kellett félbeszakítani a futamot, három állórajt is volt. Majdnem mindenki pontszerző helyen ért célba.

Lewis Hamilton nyerte a sportág történetének első Toszkán Nagydíját Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt, amely nemcsak azért marad emlékezetes, mert ez volt a Ferrari 1000. futama, hanem azért is, mert a verseny során több volt a dráma, mint egy brazil szappanoperában.

Rögtön tömegbalesettel indult a verseny, a rajt után Carlos Sainz Jr. összeütközött Lance Stroll-lal, illetve Pierre Gasly Kimi Räikkönnennel, aki pedig nekiment Max Verstappennek – természetesen jött is a biztonsági autó:

Újraindítás után ismét teljes volt a káosz, az élen autózó Valtteri Bottas ugyanis magára húzta a mezőnyt azáltal, hogy egészen a célvonalig várt a gyorsítással (hogy minél rövidebb ideig biztosítson szélárnyékot a mögötte haladóknak), ez okozta a bajt – félbeszakították a futamot a pályatakarítás idejére.

A két esetben összesen három kanyart tett meg a mezőny, és heten estek ki: Max Verstappen, Pierre Gasly, Atonio Giovinazzi, Carlos Sainz Jr., Nicholas Latifi, Kevin Magnussen és Esteban Ocon.

Az állórajt után kifejezetten nyugodt mederben folytak az események egészen a 44. körig, amikor is Lance Stroll nagy sebességgel szállt bele a gumifalba. Technikai hiba lehetett, úgy tűnt, hogy defektet kapott – ismét piros zászlóval szakították meg a versenyt.

A kanadai szerencsésen megúszta az esetet, de az autója szörnyű látványt nyújtott:

A harmadik állórajt után már nem történt újabb baleset, nem kellett félbeszakítani a versenyt, Hamilton pedig végig vezetve szerezte meg pályafutása 90. futamgyőzelmét – a brti már csak egyre van Michael Schumacher rekordjától.

Említést érdemel, hogy Alexander Albon élete első dobogós helyezését szerezte, valamint, hogy a Ferrari mindkét pilótája pontszerző helyen végzett, ami nagy szó ebben az idényben, vagyis az olasz istálló a lehető legtöbbet hozta ki az 1000. F1-es versenyén.

Vad festéssel hajt fejet a Mercedes a Ferrari előtt annak 1000. nagydíján

Hiába rivális, a Ferrari F1-es történelme előtt még a Mercedes sem tud elmenni szó nélkül.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Új korszakot nyitott a Ferrari 365 GT4 BB